Način pripreme

Očišćene sleđeve stavite u zdjelu s curryjem u prahu, solju, paprom i brašnom. Protresite da se riga obloži smjesom brašna. Dodajte sok limete pa opet protresite.

Pomiješajte u zdjeli sve sastojke za salatu  i ostavite po strani dok ne bude spremno za posluživanje.

Zagrijte ulje u loncu na jakoj vatri dok se ne počne dimiti. Kad je ulje vruće, dodajte sleđeve jedan po jedan te pržite dok ne postanu hrskavi i zlaćani. Pržite samo po 3-4 sleđa odjednom tako da ulje ne izgubi na vrućini. Maknite ribu s ulja i ocijedite dok ne bude spremno za posluživanje. Opet zagrijte ulje na jakoj vatri i ispržite još jednu turu sleđeva. Ponovite s preostalom ribom.

Za ukras od češnjaka i čilija, ispržite češnjeve češnjaka i cijele čilije u istom ulju  dok ne postanu hrskavi i zlatni. Izvadite iz ulja i ocijedite.

Za posluživanje, stavite nekoliko sleđeva na svaki tanjur, ukrasite prženim češnjakom i čilijem uz nešto salate.

Sastojci

  • 10 sleđeva, očišćenih i bez ljuski
  • 1 žlica prženog curryja u prahu
  • soli
  • 2 žličice crnog papra
  • 128 g brašna
  • sok 1 limete
  • 2 l ulja
  • 1 glavica češnjaka, zdrobljenog s ljuskom
  • 10 sušenih crvenih čilija
  • Za salatu:
  • 1 veliki španjolski luk, oguljen i tanko narezan
  • 3 zelena čilija, sitno sjeckana
  • 4 zrele rajčice, narezane
  • 1 krastavac srednje veličine, narezan
  • 2 žličice ribljih pahuljica
  • sok 1 limete
  • soli i papra

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve