Hrskavi pileći burgeri

S osam je godina Donna Hay ušla u kuhinju, zgrabila kuhaču i više se nije osvrtala. Donna je danas vodeća kulinarska urednica i najprodavanija autorica kuharica u Australiji. Njezina hrana, recepti i aranžmani koncentrirani su na uporabu jednostavnih sastojaka, jednostavnu pripremu i lijepu prezentaciju. To je njezin zaštitni znak koji podiže standarde za kuhanje i časopisima diljem svijeta inspirira novu generaciju kuhara.

Donnina karijera kulinarskog pisca i urednika počela je kada je imala devetnaest godina, a s dvadeset pet postaje urednicom kulinarskog magazina Marie Claire. Donna takođe piše veoma popularnu kulinarsku kolumnu u nedjeljnim izdanjima novina News Limited i Herald. Izabrana je za jednog od “sedam veličanstvenih” pisaca o hrani na dodjeli međunarodnih nagrada u siječnju 2007. godine. Njezina vrlo uspješna linija kućanskih aparata trenutačno se prodaje u trgovinama David Jones u Australiji.

Sastojci

  • 150 g umaka aioli
  • 1 piletina pohana u mlaćenici (pogledajte osnovni recept) narezana
  • 16 listova rimske salate ili puterice
  • 2 zelene rajčice narezane
  • 4 krastavca kiseljena s koprom narezana
  • tabasco umak sa zelenim čili-papričicama
  • 8 peciva za hamburgere prepolovljena i tostirana

Priprema

  • 1. Rasporedite umak aioli, piletinu, salatu, rajčicu, krastavce i tabasco ravnomjerno po prerezanim pecivima.
  • 2. Poklopite s gornjim dijelom peciva. Dovoljno je za 8 porcija.

Povezani recepti

Vidi sve