Piletina u kikirikiju zapečena s povrćem
Recept iz: Nadiya Hussain

Nadia's Time to Eat je kulinarska emisija britanske kuharice Nadie Hussain, pobjednice natjecanja The Great British Bake Off. U ovoj emisiji Nadia pokazuje kako se mogu pripremiti brzi, jednostavni i ukusni obroci za zauzete obitelji i ljude s malo vremena za kuhanje.
Sastojci
- Za maslac od kikirikija
- 500 g slanog kikirikija
- 1 žlica meda
- 4-5 žlica biljnog ulja
- Za piletinu
- 250 g njoka
- 1 kg pilećih bataka bez kosti i kože, tanko narezanih
- 4 žlice meda
- 4 žlice biljnog ulja
- 5 žlica tajlandske zelene curry paste
- 5 žlica maslaca od kikirikija, za razbacati po vrhu
- 1 žličica soli
- 2 glavice brokule, cvjetići
- 2 manja ljubičasta luka, narezana na kriškice
- 3 žlice slanog kikirikija, grubo narezanog
- šaka svježeg korijandra, grubo narezanog
- 1 limeta, samo sok
Priprema
- 1. Da napravite maslac od kikirikija, u sjeckalici usitnjavajte kikiriki, sol (upotrebljavate li je) i med dok ne počnu mijenjati teksturu. Postupno dodajte ulje, a čim tekstura postane glatka i sjajna, prestanite i smjesu premjestite u staklenku.
- 2. Za piletinu zagrijte pećnicu na 200 °C ili 180 °C s kruženjem zraka i pripremite pleh za pečenje (oko 30 x 22 x 5 cm).
- 3. Zakuhajte lonac vode pa unutra istresite njoke. Kuhajte ih dok njoki ne isplivaju na površinu. Zatim ih sklonite s vatre, ocijedite i odložite dok vam ne zatrebaju.
- 4. U veliku zdjelu stavite piletinu. Dodajte med, ulje, curry pastu, maslac od kikirikija i sol pa sve dobro promiješajte rukama. Piletinu premjestite u pleh za pečenje pa dodajte brokulu, luk i njoke. Pecite ih 30 minuta, a na polovici pečenja promiješajte.
- 5. Poslužite ih posute nasjeckanim kikirikijem i korijandrom te pokapane sokom od limete.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Piletina s hosini umakom i indijskim orahom
Recepti Mark Moriarty
Pita od piletine i gljiva
Recepti Mark Moriarty
Klasični coq au vin
Recepti Justine Schofield
Pileći curry
Recepti Ainsley Harriott
Pileći odresci s mladim bobom, artičokama, limunom i kaparima
Recepti Michel Albert Roux
Pečena piletina sa sortiranim krumpirima
Recepti Donal Skehan
Shawarma od piletine i zelenja
Recepti Donal Skehan
Konfitirana piletina s 20 češanja češnjaka
Recepti Donal Skehan
Nostalgično pileće varivo
Recepti Donal Skehan
Piletina s maslacem iz sporog kuhala