Piletina u kikirikiju zapečena s povrćem

Nadia's Time to Eat je kulinarska emisija britanske kuharice Nadie Hussain, pobjednice natjecanja The Great British Bake Off. U ovoj emisiji Nadia pokazuje kako se mogu pripremiti brzi, jednostavni i ukusni obroci za zauzete obitelji i ljude s malo vremena za kuhanje.

Sastojci

  • Za maslac od kikirikija
  • 500 g slanog kikirikija
  • 1 žlica meda
  • 4-5 žlica biljnog ulja
  • Za piletinu
  • 250 g njoka
  • 1 kg pilećih bataka bez kosti i kože, tanko narezanih
  • 4 žlice meda
  • 4 žlice biljnog ulja
  • 5 žlica tajlandske zelene curry paste
  • 5 žlica maslaca od kikirikija, za razbacati po vrhu
  • 1 žličica soli
  • 2 glavice brokule, cvjetići
  • 2 manja ljubičasta luka, narezana na kriškice
  • 3 žlice slanog kikirikija, grubo narezanog
  • šaka svježeg korijandra, grubo narezanog
  • 1 limeta, samo sok

Priprema

  • 1. Da napravite maslac od kikirikija, u sjeckalici usitnjavajte kikiriki, sol (upotrebljavate li je) i med dok ne počnu mijenjati teksturu. Postupno dodajte ulje, a čim tekstura postane glatka i sjajna, prestanite i smjesu premjestite u staklenku.
  • 2. Za piletinu zagrijte pećnicu na 200 °C ili 180 °C s kruženjem zraka i pripremite pleh za pečenje (oko 30 x 22 x 5 cm).
  • 3. Zakuhajte lonac vode pa unutra istresite njoke. Kuhajte ih dok njoki ne isplivaju na površinu. Zatim ih sklonite s vatre, ocijedite i odložite dok vam ne zatrebaju.
  • 4. U veliku zdjelu stavite piletinu. Dodajte med, ulje, curry pastu, maslac od kikirikija i sol pa sve dobro promiješajte rukama. Piletinu premjestite u pleh za pečenje pa dodajte brokulu, luk i njoke. Pecite ih 30 minuta, a na polovici pečenja promiješajte.
  • 5. Poslužite ih posute nasjeckanim kikirikijem i korijandrom te pokapane sokom od limete.

Povezani recepti

Vidi sve