
Donna Hay
S osam je godina Donna Hay ušla u kuhinju, zgrabila kuhaču i više se nije osvrtala. Donna je danas vodeća kulinarska urednica i najprodavanija autorica kuharica u Australiji. Njezina hrana, recepti i aranžmani koncentrirani su na uporabu jednostavnih sastojaka, jednostavnu pripremu i lijepu prezentaciju. To je njezin zaštitni znak koji podiže standarde za kuhanje i časopisima diljem svijeta inspirira novu generaciju kuhara.
Donnina karijera kulinarskog pisca i urednika počela je kada je imala devetnaest godina, a s dvadeset pet postaje urednicom kulinarskog magazina Marie Claire. Donna takođe piše veoma popularnu kulinarsku kolumnu u nedjeljnim izdanjima novina News Limited i Herald. Izabrana je za jednog od “sedam veličanstvenih” pisaca o hrani na dodjeli međunarodnih nagrada u siječnju 2007. godine. Njezina vrlo uspješna linija kućanskih aparata trenutačno se prodaje u trgovinama David Jones u Australiji.
Nedavno su u Australiji predstavljeni i Donnini setovi za pečenje kolača i torti s potpuno prirodnim sastojcima, što daje okus prave domaće kuhinje. Bit metoda Donne Hay jest da stvari učini dovoljno lakim i pristupačnima za sve. Donna živi u Sydneyju sa suprugom Billom i djecom Tomom i Angusom.
ReceptiPečeni čokoladni puding s malinama
Ugrijte pećnicu na 160 stupnjeva. Lagano namastite kalup za 12 muffina (volumen pojedinih čašica treba biti oko 125 ml). Podijelite smjesu po pojedinim čašicama u kalupu i prekrijte malinama koje ć...
ReceptiKolač od čokolade s posoljenom karamelom
Ubacite karamele u smjesu za kolač raspoređenu u kalup te ih lagano utisnite. Pospite solju. Pecite 50-60 minuta ili dok kolač ne bude čvrst na dodir. Ostavite da se hladi pet minuta u kalupu prije...
ReceptiHrskava pileća salata s preljevom od mlaćenice na južnjački način
Za preljev u zdjelicu stavite mlaćenicu, jogurt, senf, ocat, koricu limuna, sol i papar te miješajte dok se ne sjedini. Ostavite po strani. Složite salatu, koromač, izdanke koromača (zeleni...
ReceptiHrskavi pileći burgeri
Rasporedite umak aioli, piletinu, salatu, rajčicu, krastavce i tabasco ravnomjerno po prerezanim pecivima. Poklopite s gornjim dijelom peciva. Dovoljno je za 8 porcija.