Hrskava palenta sa sirom

Majka dviju mladih djevojčica, Michela je postala stručnjakinja za brzo pripravljanje večera. Ona odlično razumije što bi trebao svaki zaposleni roditelj - kako brzo i zdravo hraniti cijelu svoju obitelj posebno one najmlađe.

Sastojci

  • 150 g instant-palente
  • 50 g slanog maslaca
  • 250 g sira caciotta ili sira po izboru
  • Sitna sol

Priprema

  • Skuhajte palentu prema uputama na pakiranju miješajući dok smjesa ne postane glatka. Trebala bi biti prilično gusta.
  • Izlijte u kalup za pečenje kruha ili sličnu posudu te ostavite da se ohladi.
  • Kada se ohladi, iskrenite na dasku i narežite na kriške debele 1,5 cm.
  • Rastopite maslac na srednje jakoj vatri i pržite kriške sa svake strane po 5 minuta dok ne dobiju hrskave rubove.
  • Narežite sir i poslažite po palenti (ili stavite ispod gornjeg grijača pećnice).
  • Poškropite balzamičnom glazurom.

Povezani recepti

Vidi sve