Opis
Zagrijte pećnicu na 180 ⁰ C, stupanj 4 u plinskoj pećnici.
Premažite maslacem kalup za kuglof promjera 20 cm.
Miksajte sve sastojke u velikoj zdjeli ili mikseru da dobijete laganu i prozračnu smjesu. Maslac mora biti sobne temperature kako bi se dobila glatka smjesa.
Smjesu istresite u pripremljen kalup i pecite u pećnici 40 minuta dok ne dobije zlatnosmeđu boju. Ne otvarajte pećnicu jer će kolač splasnuti! Pečen je kada nož ili čačkalica koju ubodete u tijesto bude čista kad se izvadi.
Izvadite na rešetku da se ohladi.
Sastojci
Sastojci
- 5 srednje velikih jaja (ca. 250 g)
Jaja važite s ljuskom i stavite jednaku težinu sljedećih sastojaka:
- nesoljeni maslac
- brašno za dizana tijesta
- sitni kristalni šećer
- ½ žličice praška za pecivo
- 2 žlice mlijeka