Klasični talijanski biskvit

Klasični talijanski biskvit

Opis

Zagrijte pećnicu na 180 ⁰ C, stupanj 4 u plinskoj pećnici.

Premažite maslacem kalup za kuglof promjera  20 cm.

Miksajte sve sastojke u velikoj zdjeli ili mikseru da dobijete laganu i prozračnu smjesu. Maslac mora biti sobne temperature kako bi se dobila glatka smjesa.

Smjesu istresite u pripremljen kalup i pecite u pećnici 40 minuta dok ne dobije zlatnosmeđu boju. Ne otvarajte pećnicu jer će kolač splasnuti! Pečen je kada nož ili čačkalica koju ubodete u tijesto bude čista kad se izvadi.

Izvadite na rešetku da se ohladi.

Sastojci

Sastojci

  • 5 srednje velikih jaja (ca. 250 g)

Jaja važite s ljuskom i stavite jednaku težinu sljedećih sastojaka:

  • nesoljeni maslac
  • brašno za dizana tijesta
  • sitni kristalni šećer
  • ½ žličice praška za pecivo
  • 2 žlice mlijeka

Povezani recepti