Klasični talijanski biskvit
Recept iz: Michela Chiappa
Zagrijte pećnicu na 180 ⁰ C, stupanj 4 u plinskoj pećnici.
Premažite maslacem kalup za kuglof promjera 20 cm.
Miksajte sve sastojke u velikoj zdjeli ili mikseru da dobijete laganu i prozračnu smjesu. Maslac mora biti sobne temperature kako bi se dobila glatka smjesa.
Smjesu istresite u pripremljen kalup i pecite u pećnici 40 minuta dok ne dobije zlatnosmeđu boju. Ne otvarajte pećnicu jer će kolač splasnuti! Pečen je kada nož ili čačkalica koju ubodete u tijesto bude čista kad se izvadi.
Izvadite na rešetku da se ohladi.
Sastojci
- Sastojci5 srednje velikih jaja (ca. 250 g)Jaja važite s ljuskom i stavite jednaku težinu sljedećih sastojaka: nesoljeni maslac brašno za dizana tijesta sitni kristalni šećer ½ žličice praška za pecivo 2 žlice mlijeka
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michela Chiappa
Njoki s ricottom u duginim bojama
Recepti Michela Chiappa
Krema od ricotte
Recepti Michela Chiappa
Povrtne lazanje s gljivama
Recepti Michela Chiappa
Bezglutenski kolač s kruškama, medom i bademima
Recepti Michela Chiappa
Jednostavna glatka pašteta od pilećih jetrica
Recepti Michela Chiappa
Kolač od naranči i badema sa sirupom Panforte
Recepti Michela Chiappa
Umak od peršina i češnjaka - salsa verde
Recepti Michela Chiappa
Punjena mocca torta
Recepti Michela Chiappa
Mamini ražnjići s mesnim okruglicama - Spiedini
Recepti Michela Chiappa
Hrskava palenta sa sirom