Klasični talijanski biskvit
Recept iz: Michela Chiappa

Majka dviju mladih djevojčica, Michela je postala stručnjakinja za brzo pripravljanje večera. Ona odlično razumije što bi trebao svaki zaposleni roditelj - kako brzo i zdravo hraniti cijelu svoju obitelj posebno one najmlađe.
Sastojci
- 5 srednje velikih jaja (ca. 250 g)
- 250 g nesoljenog maslaca
- 250 g brašna za dizana tijesta
- 250 g Sitni kristalni šećer
- ½ žličice praška za pecivo
- 2 žlice mlijeka
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 180 ⁰ C, stupanj 4 u plinskoj pećnici.
- Premažite maslacem kalup za kuglof promjera 20 cm.
- Miksajte sve sastojke u velikoj zdjeli ili mikseru da dobijete laganu i prozračnu smjesu. Maslac mora biti sobne temperature kako bi se dobila glatka smjesa.
- Smjesu istresite u pripremljen kalup i pecite u pećnici 40 minuta dok ne dobije zlatnosmeđu boju. Ne otvarajte pećnicu jer će kolač splasnuti! Pečen je kada nož ili čačkalica koju ubodete u tijesto bude čista kad se izvadi.
- Izvadite na rešetku da se ohladi.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Lora i Stoyan
Makovnjača
Recepti Michel Albert Roux
Gisellini kolači cannelés
Recepti Michel Albert Roux
Kolač s trešnjama
Recepti Michel Albert Roux
Tart s kremom od badema i malinama
Recepti Ainsley Harriott
Biskvit s mangom i marakujom s jogurtom od limete i marakuje
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladne kuglice u košaricama
Recepti Kirsten Tibballs
Pločice od kokosa
Recepti Kirsten Tibballs
Pločice od karamela i čokolade
Recepti Donal Skehan
Brownieji s čajem od jasmina
Recepti Donal Skehan
Kolač od kokosa i tropskog voća