Klasični talijanski biskvit

Majka dviju mladih djevojčica, Michela je postala stručnjakinja za brzo pripravljanje večera. Ona odlično razumije što bi trebao svaki zaposleni roditelj - kako brzo i zdravo hraniti cijelu svoju obitelj posebno one najmlađe.

Sastojci

  • 5 srednje velikih jaja (ca. 250 g)
  • 250 g nesoljenog maslaca
  • 250 g brašna za dizana tijesta
  • 250 g Sitni kristalni šećer
  • ½ žličice praška za pecivo
  • 2 žlice mlijeka

Priprema

  • Zagrijte pećnicu na 180 ⁰ C, stupanj 4 u plinskoj pećnici.
  • Premažite maslacem kalup za kuglof promjera  20 cm.
  • Miksajte sve sastojke u velikoj zdjeli ili mikseru da dobijete laganu i prozračnu smjesu. Maslac mora biti sobne temperature kako bi se dobila glatka smjesa.
  • Smjesu istresite u pripremljen kalup i pecite u pećnici 40 minuta dok ne dobije zlatnosmeđu boju. Ne otvarajte pećnicu jer će kolač splasnuti! Pečen je kada nož ili čačkalica koju ubodete u tijesto bude čista kad se izvadi.
  • Izvadite na rešetku da se ohladi.

Povezani recepti

Vidi sve