Klasični talijanski biskvit

Zagrijte pećnicu na 180 ⁰ C, stupanj 4 u plinskoj pećnici.

Premažite maslacem kalup za kuglof promjera  20 cm.

Miksajte sve sastojke u velikoj zdjeli ili mikseru da dobijete laganu i prozračnu smjesu. Maslac mora biti sobne temperature kako bi se dobila glatka smjesa.

Smjesu istresite u pripremljen kalup i pecite u pećnici 40 minuta dok ne dobije zlatnosmeđu boju. Ne otvarajte pećnicu jer će kolač splasnuti! Pečen je kada nož ili čačkalica koju ubodete u tijesto bude čista kad se izvadi.

Izvadite na rešetku da se ohladi.

Sastojci

  • Sastojci5 srednje velikih jaja (ca. 250 g)Jaja važite s ljuskom i stavite jednaku težinu sljedećih sastojaka: nesoljeni maslac brašno za dizana tijesta sitni kristalni šećer ½ žličice praška za pecivo 2 žlice mlijeka

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve