Bezglutenski kolač s kruškama, medom i bademima

Zagrijte pećnicu na 160 ⁰C te namastite i obložite papirom za pečenje okrugli kalup promjera 22 cm.

Razdvojite jaja u dvije posude, istucite bjelanjke da dobijete čvrste vrhove i ostavite sa strane.

Dodajte javorov sirup u žumanjke, pa maslinovo ulje i naribane kruške te izmiksajte.

Dodajte preostale suhe sastojke i dobro izmiješajte.

Nježno umiješajte snijeg od bjelanjaka.

Izlijte u namašćen i papirom obložen kalup te pospite listićima badema.

Pecite 1 sat. Kolač bi se trebao stisnuti i odvojiti od stranica kalupa.

Sastojci

  • Sastojci ½ žličice ekstrakta badema 3 male kruške (cca 350 g) neoguljene i naribane na ribežu s velikim rupama 225 g mljevenih badema 50 g listića badema za posipanje 3 jaja 100 ml meda ili javorova sirupa 50 ml maslinova ulja 1 žličica cimeta 1 žličica praška za pecivo ½ žličice sode bikarbone ½ žličice sitne soli

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve