Bezglutenski kolač s kruškama, medom i bademima
Recept iz: Michela Chiappa
Zagrijte pećnicu na 160 ⁰C te namastite i obložite papirom za pečenje okrugli kalup promjera 22 cm.
Razdvojite jaja u dvije posude, istucite bjelanjke da dobijete čvrste vrhove i ostavite sa strane.
Dodajte javorov sirup u žumanjke, pa maslinovo ulje i naribane kruške te izmiksajte.
Dodajte preostale suhe sastojke i dobro izmiješajte.
Nježno umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Izlijte u namašćen i papirom obložen kalup te pospite listićima badema.
Pecite 1 sat. Kolač bi se trebao stisnuti i odvojiti od stranica kalupa.
Sastojci
- Sastojci ½ žličice ekstrakta badema 3 male kruške (cca 350 g) neoguljene i naribane na ribežu s velikim rupama 225 g mljevenih badema 50 g listića badema za posipanje 3 jaja 100 ml meda ili javorova sirupa 50 ml maslinova ulja 1 žličica cimeta 1 žličica praška za pecivo ½ žličice sode bikarbone ½ žličice sitne soli
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michela Chiappa
Njoki s ricottom u duginim bojama
Recepti Michela Chiappa
Klasični talijanski biskvit
Recepti Michela Chiappa
Krema od ricotte
Recepti Michela Chiappa
Povrtne lazanje s gljivama
Recepti Michela Chiappa
Jednostavna glatka pašteta od pilećih jetrica
Recepti Michela Chiappa
Kolač od naranči i badema sa sirupom Panforte
Recepti Michela Chiappa
Umak od peršina i češnjaka - salsa verde
Recepti Michela Chiappa
Punjena mocca torta
Recepti Michela Chiappa
Mamini ražnjići s mesnim okruglicama - Spiedini
Recepti Michela Chiappa
Hrskava palenta sa sirom