Bezglutenski kolač s kruškama, medom i bademima

Bezglutenski kolač s kruškama, medom i bademima

Opis

Zagrijte pećnicu na 160 ⁰C te namastite i obložite papirom za pečenje okrugli kalup promjera 22 cm.

Razdvojite jaja u dvije posude, istucite bjelanjke da dobijete čvrste vrhove i ostavite sa strane.

Dodajte javorov sirup u žumanjke, pa maslinovo ulje i naribane kruške te izmiksajte.

Dodajte preostale suhe sastojke i dobro izmiješajte.

Nježno umiješajte snijeg od bjelanjaka.

Izlijte u namašćen i papirom obložen kalup te pospite listićima badema.

Pecite 1 sat. Kolač bi se trebao stisnuti i odvojiti od stranica kalupa.

Sastojci

Sastojci

  • ½ žličice ekstrakta badema
  • 3 male kruške (cca 350 g)
  • neoguljene i naribane na ribežu s velikim rupama
  • 225 g mljevenih badema
  • 50 g listića badema za posipanje
  • 3 jaja
  • 100 ml meda ili javorova sirupa
  • 50 ml maslinova ulja
  • 1 žličica cimeta
  • 1 žličica praška za pecivo
  • ½ žličice sode bikarbone
  • ½ žličice sitne soli

Povezani recepti