Bezglutenski kolač s kruškama, medom i bademima
Recept iz: Michela Chiappa
Majka dviju mladih djevojčica, Michela je postala stručnjakinja za brzo pripravljanje večera. Ona odlično razumije što bi trebao svaki zaposleni roditelj - kako brzo i zdravo hraniti cijelu svoju obitelj posebno one najmlađe.
Sastojci
- ½ žličice ekstrakta badema
- 3 male kruške (cca 350 g), neoguljene i naribane na ribežu s velikim rupama
- 225 g mljevenih badema
- 50 g listića badema za posipanje
- 3 jaja
- 100 ml meda ili javorova sirupa
- 50 ml maslinova ulja
- 1 žličica cimeta
- 1 žličica praška za pecivo
- ½ žličice sode bikarbone
- ½ žličice sitne soli
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 160 ⁰C te namastite i obložite papirom za pečenje okrugli kalup promjera 22 cm.
- Razdvojite jaja u dvije posude, istucite bjelanjke da dobijete čvrste vrhove i ostavite sa strane.
- Dodajte javorov sirup u žumanjke, pa maslinovo ulje i naribane kruške te izmiksajte.
- Dodajte preostale suhe sastojke i dobro izmiješajte.
- Nježno umiješajte snijeg od bjelanjaka.
- Izlijte u namašćen i papirom obložen kalup te pospite listićima badema.
- Pecite 1 sat. Kolač bi se trebao stisnuti i odvojiti od stranica kalupa.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Lora i Stoyan
Makovnjača
Recepti Michel Albert Roux
Gisellini kolači cannelés
Recepti Michel Albert Roux
Kolač s trešnjama
Recepti Michel Albert Roux
Tart s kremom od badema i malinama
Recepti Ainsley Harriott
Biskvit s mangom i marakujom s jogurtom od limete i marakuje
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladne kuglice u košaricama
Recepti Kirsten Tibballs
Pločice od kokosa
Recepti Kirsten Tibballs
Pločice od karamela i čokolade
Recepti Donal Skehan
Brownieji s čajem od jasmina
Recepti Donal Skehan
Kolač od kokosa i tropskog voća