Bezglutenski kolač s kruškama, medom i bademima

Majka dviju mladih djevojčica, Michela je postala stručnjakinja za brzo pripravljanje večera. Ona odlično razumije što bi trebao svaki zaposleni roditelj - kako brzo i zdravo hraniti cijelu svoju obitelj posebno one najmlađe.

Sastojci

  • ½ žličice ekstrakta badema
  • 3 male kruške (cca 350 g), neoguljene i naribane na ribežu s velikim rupama
  • 225 g mljevenih badema
  • 50 g listića badema za posipanje
  • 3 jaja
  • 100 ml meda ili javorova sirupa
  • 50 ml maslinova ulja
  • 1 žličica cimeta
  • 1 žličica praška za pecivo
  • ½ žličice sode bikarbone
  • ½ žličice sitne soli

Priprema

  • Zagrijte pećnicu na 160 ⁰C te namastite i obložite papirom za pečenje okrugli kalup promjera 22 cm.
  • Razdvojite jaja u dvije posude, istucite bjelanjke da dobijete čvrste vrhove i ostavite sa strane.
  • Dodajte javorov sirup u žumanjke, pa maslinovo ulje i naribane kruške te izmiksajte.
  • Dodajte preostale suhe sastojke i dobro izmiješajte.
  • Nježno umiješajte snijeg od bjelanjaka.
  • Izlijte u namašćen i papirom obložen kalup te pospite listićima badema.
  • Pecite 1 sat. Kolač bi se trebao stisnuti i odvojiti od stranica kalupa.

Povezani recepti

Vidi sve