Mamini ražnjići s mesnim okruglicama - Spiedini

Namočite drvene štapiće za ražnjiće u vodi.

Rukama pomiješajte u velikoj zdjeli sve sastojke osim ulja, rajčica i tikvica i oblikujte kuglice veličine oraha.

Nanižite na štapiće kuglice mesa, tikvice i rajčice te ponavljajte do kraja štapića tako da sa svake strane ostane slobodno 3 cm.

Stavite ražnjiće na lim za pečenje. Ponovite postupak dok ne iskoristite sve mesne okruglice.

Poškropite s malo ulja i začinite.

Pecite ražnjiće u gril-tavi 8-10 minuta dok ne dobiju zlatnu boju i budu pečeni.

Sastojci

  • Sastojci500 g mljevenog junećeg mesa 1 češanj češnjaka oguljen i sitno nasjeckan 100 g krušnih mrvica mali svežanj nasjeckanog peršina 1–2 tikvice narezane na ploške debele 2 cm 20 malih minirajčica Umiješajte pola žličice čili-praha da bi bilo malo pikantno - opcija 100 g svježe naribanog parmezana 2 srednje velika jaja po mogućnosti iz slobodnog biološkog uzgoja 1 žličica sitne soli ½ žličice mljevenog crnog papra 1 žlica maslinova ulja

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve