Mamini ražnjići s mesnim okruglicama - Spiedini
Recept iz: Michela Chiappa
Namočite drvene štapiće za ražnjiće u vodi.
Rukama pomiješajte u velikoj zdjeli sve sastojke osim ulja, rajčica i tikvica i oblikujte kuglice veličine oraha.
Nanižite na štapiće kuglice mesa, tikvice i rajčice te ponavljajte do kraja štapića tako da sa svake strane ostane slobodno 3 cm.
Stavite ražnjiće na lim za pečenje. Ponovite postupak dok ne iskoristite sve mesne okruglice.
Poškropite s malo ulja i začinite.
Pecite ražnjiće u gril-tavi 8-10 minuta dok ne dobiju zlatnu boju i budu pečeni.Sastojci
- Sastojci500 g mljevenog junećeg mesa 1 češanj češnjaka oguljen i sitno nasjeckan 100 g krušnih mrvica mali svežanj nasjeckanog peršina 1–2 tikvice narezane na ploške debele 2 cm 20 malih minirajčica Umiješajte pola žličice čili-praha da bi bilo malo pikantno - opcija 100 g svježe naribanog parmezana 2 srednje velika jaja po mogućnosti iz slobodnog biološkog uzgoja 1 žličica sitne soli ½ žličice mljevenog crnog papra 1 žlica maslinova ulja
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michela Chiappa
Njoki s ricottom u duginim bojama
Recepti Michela Chiappa
Klasični talijanski biskvit
Recepti Michela Chiappa
Krema od ricotte
Recepti Michela Chiappa
Povrtne lazanje s gljivama
Recepti Michela Chiappa
Bezglutenski kolač s kruškama, medom i bademima
Recepti Michela Chiappa
Jednostavna glatka pašteta od pilećih jetrica
Recepti Michela Chiappa
Kolač od naranči i badema sa sirupom Panforte
Recepti Michela Chiappa
Umak od peršina i češnjaka - salsa verde
Recepti Michela Chiappa
Punjena mocca torta
Recepti Michela Chiappa
Hrskava palenta sa sirom