Umak od peršina i češnjaka - salsa verde
Recept iz: Michela Chiappa
Majka dviju mladih djevojčica, Michela je postala stručnjakinja za brzo pripravljanje večera. Ona odlično razumije što bi trebao svaki zaposleni roditelj - kako brzo i zdravo hraniti cijelu svoju obitelj posebno one najmlađe.
Sastojci
- Manji svežanj peršina
- Manji svežanj metvice
- 1 žličica kapara
- 1 filet inćuna
- 1 naranča
- ½ malog češnja češnjaka
- Ekstradjevičanskog maslinovog ulja
- Sol i papar
Priprema
- Otrgnite listiće s peršina i metvice (ostavite nekoliko sitnih listića sa strane), možete ih sitno nasjeckati ručno ili u procesoru.
- Ogulite i sitno nasjeckajte češnjak. Dodajte u začinsko bilje.
- Nasjeckajte kapare i filet inćuna.
- Sitno naribajte koricu naranče. Zatim sve dobro pomiješajte i nasjeckajte.
- Stavite u zdjelu i istisnite sok naranče te poškropite maslinovim uljem.
- Pomiješajte te začinite solju i paprom (po potrebi).
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michela Chiappa
Njoki s ricottom u duginim bojama
Recepti Michela Chiappa
Klasični talijanski biskvit
Recepti Michela Chiappa
Krema od ricotte
Recepti Michela Chiappa
Povrtne lazanje s gljivama
Recepti Michela Chiappa
Bezglutenski kolač s kruškama, medom i bademima
Recepti Michela Chiappa
Jednostavna glatka pašteta od pilećih jetrica
Recepti Michela Chiappa
Kolač od naranči i badema sa sirupom Panforte
Recepti Michela Chiappa
Punjena mocca torta
Recepti Michela Chiappa
Mamini ražnjići s mesnim okruglicama - Spiedini
Recepti Michela Chiappa
Hrskava palenta sa sirom