Umak od peršina i češnjaka - salsa verde

Majka dviju mladih djevojčica, Michela je postala stručnjakinja za brzo pripravljanje večera. Ona odlično razumije što bi trebao svaki zaposleni roditelj - kako brzo i zdravo hraniti cijelu svoju obitelj posebno one najmlađe.

Sastojci

  • Manji svežanj peršina
  • Manji svežanj metvice
  • 1 žličica kapara
  • 1 filet inćuna
  • 1 naranča
  • ½ malog češnja češnjaka
  • Ekstradjevičanskog maslinovog ulja
  • Sol i papar

Priprema

  • Otrgnite listiće s peršina i metvice (ostavite nekoliko sitnih listića sa strane), možete ih sitno nasjeckati ručno ili u procesoru.
  • Ogulite i sitno nasjeckajte češnjak. Dodajte u začinsko bilje.
  • Nasjeckajte kapare i filet inćuna.
  • Sitno naribajte koricu naranče. Zatim sve dobro pomiješajte i nasjeckajte.
  • Stavite u zdjelu i istisnite sok naranče te poškropite maslinovim uljem.
  • Pomiješajte te začinite solju i paprom (po potrebi).

Povezani recepti

Vidi sve