Umak od peršina i češnjaka - salsa verde

Umak od peršina i češnjaka - salsa verde

Opis

Otrgnite listiće s peršina i metvice (ostavite nekoliko sitnih listića sa strane), možete ih sitno nasjeckati ručno ili u procesoru.

Ogulite i sitno nasjeckajte češnjak. Dodajte u začinsko bilje.

 

Nasjeckajte kapare i filet inćuna.

Sitno naribajte koricu naranče. Zatim sve dobro pomiješajte i nasjeckajte.

Stavite u zdjelu i istisnite sok naranče te poškropite maslinovim uljem.

Pomiješajte te začinite solju i paprom (po potrebi).

Sastojci

Sastojci

  • manji svežanj peršina
  • manji svežanj metvice
  • 1 žličica kapara
  • 1 filet inćuna
  • 1 naranča
  • ½ malog češnja češnjaka
  • ekstradjevičanskoga maslinova ulja
  • sol i papar

Povezani recepti