Umak od peršina i češnjaka - salsa verde
Recept iz: Michela Chiappa
Otrgnite listiće s peršina i metvice (ostavite nekoliko sitnih listića sa strane), možete ih sitno nasjeckati ručno ili u procesoru.
Ogulite i sitno nasjeckajte češnjak. Dodajte u začinsko bilje.
Nasjeckajte kapare i filet inćuna.
Sitno naribajte koricu naranče. Zatim sve dobro pomiješajte i nasjeckajte.
Stavite u zdjelu i istisnite sok naranče te poškropite maslinovim uljem.
Pomiješajte te začinite solju i paprom (po potrebi).
Sastojci
- Sastojci manji svežanj peršina manji svežanj metvice 1 žličica kapara 1 filet inćuna 1 naranča ½ malog češnja češnjaka ekstradjevičanskoga maslinova ulja sol i papar
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michela Chiappa
Njoki s ricottom u duginim bojama
Recepti Michela Chiappa
Klasični talijanski biskvit
Recepti Michela Chiappa
Krema od ricotte
Recepti Michela Chiappa
Povrtne lazanje s gljivama
Recepti Michela Chiappa
Bezglutenski kolač s kruškama, medom i bademima
Recepti Michela Chiappa
Jednostavna glatka pašteta od pilećih jetrica
Recepti Michela Chiappa
Kolač od naranči i badema sa sirupom Panforte
Recepti Michela Chiappa
Punjena mocca torta
Recepti Michela Chiappa
Mamini ražnjići s mesnim okruglicama - Spiedini
Recepti Michela Chiappa
Hrskava palenta sa sirom