Gazpacho s avokadom
Recept iz: Justine Schofield
Za juhu stavite zajedno avokado, krastavac i mladi luk te blendajte dok ne postane pire. Dok motor još radi, dodajte ocat, temeljac i 80 ml maslinovog ulja, a zatim začinite juhu solju i tobascom. Dodajte vrhnje i izmiksajte opet dok se ne oblikuje svilenkasto glatka tekstura. Stavite u hladnjak da se hladi 2 sata.
Ulijte juhu u čaše ili plitke zdjelice te ukrasite metvicom, čilijem i krastavcem te pokapajte s malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja.
Sastojci
- 2 zrela avokada
- 2 libanonska krastavca, oguljena i s uklonjenim sjemenkama
- 2 mlada luka, samo bijeli dio
- 1 1/2 žlice bijelog vinskog octa
- 300ml povrtnog temeljca
- 80ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 žlica vrhnja
- 4 kapi tabasca ili ljutog umaka (prema vašem ukusu)
- soli
- metvica, nasjeckani zeleni čili, narezani krastavac
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Justine Schofield
Torta od sira s pet sastojaka od malina i čokolade
Recepti Justine Schofield
Alfajores
Recepti Justine Schofield
Baklava Cheesecake
Recepti Justine Schofield
Nabujak od banana
Recepti Justine Schofield
Banoffee Pavlova
Recepti Justine Schofield
Kup od bobica i kreme
Recepti Justine Schofield
Kuglof od maslaca
Recepti Justine Schofield
Desert od bobica
Recepti Justine Schofield
Gusti kolač od karamele
Recepti Justine Schofield
Tartovi od čokolade i džema od višanja