Za juhu stavite zajedno avokado, krastavac i mladi luk  te blendajte dok ne postane pire. Dok motor još radi, dodajte ocat, temeljac i 80 ml maslinovog ulja, a zatim začinite juhu solju i tobascom. Dodajte vrhnje i izmiksajte opet dok se ne oblikuje svilenkasto glatka tekstura. Stavite u hladnjak da se hladi 2 sata.  

Ulijte juhu u čaše ili plitke zdjelice te ukrasite metvicom, čilijem i krastavcem te pokapajte s malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja.

Sastojci

  • 2 zrela avokada
  • 2 libanonska krastavca, oguljena i s uklonjenim sjemenkama
  • 2 mlada luka, samo bijeli dio
  • 1 1/2 žlice bijelog vinskog octa  
  • 300ml povrtnog temeljca
  • 80ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 žlica vrhnja
  • 4 kapi tabasca ili ljutog umaka (prema vašem ukusu)
  • soli
  • metvica, nasjeckani zeleni čili, narezani krastavac

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve