Fritaja s kobasicama
Recept iz: Simon Rimmer
Najprije je studirao modu i dizajn, a kuhati je naučio kasnije, sam. 1990. je kupio svoj prvi restoran, u Manchesteru. Greens je vegetarijanski restoran, a Rimmer je postao poznat upravo po svojoj inovativnoj vegetarijanskoj hrani. 2006. započeo je televizijsku karijeru, a od tada se pojavljivao na brojim TV showovima - i kao natjecatelj i kao voditelj.
Sastojci
- 6 jaja (istučenih)
- 125 ml vrhnja
- sol i papar
- 25 g listova peršina (nasjeckanih)
- 3 luka (narezana)
- 1 češanj češnjaka (zgnječen)
- 3 kuhane kobasice (narezane)
- 100 g smrznutog špinata (odmrznutog i ocijeđenog)
- 75 g sitno ribanog parmezana ili pecorino sira
- 30 g ulja
- 30 g maslaca
Priprema
- 1. Lagano ispržite luk i češnjak na ulju i maslacu u dubokoj tavi za prženje nekih 12 minuta dok ne postanu zlaćani i karamelizirani.
- 2. Istucite jaja, peršin i vrhnje u zdjeli i dobro začinite.
- 3. Izlijte na luk, dodajte kobasice i malo promiješajte. Dodajte sir i kuhajte još tri minute.
- 4. Stavite u pećnicu na 180C i pecite oko 10-15 minuta dok se nije gotovo. Ohladite toliko da ostane toplo.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michel Albert Roux
Mille feuille pogačice s čokoladom
Recepti Michel Albert Roux
Oreilettes
Recepti Michel Albert Roux
Poširane breskve s mačjim jezicima
Recepti Michel Albert Roux
Sufle od jagoda s pistacijama
Recepti Michel Albert Roux
Glazirana dinja sa šećerom i borovnicama
Recepti Ainsley Harriott
Staklenke s jagodama, keksima i cheesecakeom
Recepti Ainsley Harriott
Betsyne palačinkice s džemom od rabarbare i maline i šlagom
Recepti Ainsley Harriott
Pire od jagoda s kremom od bazge
Recepti Curtis Stone
Slatki složenac od kroasana i lješnjaka
Recepti Luca Ciano
Sgroppino od limuna sa želeom od prosecca