Fettuccini bez glutena s vongolama, rajčicama i bosiljkom
Recept iz: Justine Schofield
Justine Schofield australska je kuharica, autorica i TV voditeljica.
Sastojci
- 350g San Remo bezglutenski fettuccini
- 2 žlice ekstradjevičanskog maslinovog ulja
- 2 češnja češnjaka, tanko narezana
- 1 ljuti čili, narezan
- 200g vongole (školjke)
- 250g cherry rajčica, prepolovljenih
- 125 ml suhog bijelog vina
- 64 g bosiljka, natrganog
- Soli i papra po želji
Priprema
- U lonac kipuće posoljene vode dodajte tjesteninu i kuhajte prema uputama na pakiranju.
- Dodajte maslinovo ulje, češnjak I čili u tavu za prženje i popržite ih na laganoj vatri jednu minutu.
- Pojačate vatru te dodajte rajčice koje zdrobite rukama, a zatim vongole te pustite da se kuhaju 30 sekunda. Dodajte bijelo vino pa pustite da se kuha dok se vino ne reducira za polovicu.
- Kad se vongole otvore, dodajte kuhanu tjesteninu i nešto vode od kuhanja u tavu zajedno s bosiljkom. Protresite i začinite paprom prije serviranja.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luca Ciano
Otmjene tagliatelle alla carbonara
Recepti Luca Ciano
Njoki s gorgonzolom, slaninom i šafranom
Recepti Luca Ciano
Njoki od bosiljka i ricotte u umaku od raka i slanine
Recepti Luca Ciano
Pesto genovese od bosiljka
Recepti Luca Ciano
Domaći cavatelli od crnih maslina i ricotte
Recepti Silvia Colloca
Špageti s umakom od svježih rajčica
Recepti Silvia Colloca
Tjestenina s patlidžanom
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Luca Ciano
Čokoladni špageti s tostiranim lješnjacima i čokoladni ganache
Recepti Luca Ciano
Mezze Maniche tjestenina sa škampima i pršutom