Dimljena patka sa zelenim čajem-Vit Hom Khoi

Luke Nguyen u seriji Luke Nguyen: Vijetnam  istražuje bogatstvo vijetnamske kuhinje kroz autentična jela i lokalne sastojke. Njegov kulinarski pristup naglašava ravnotežu okusa, svježinu namirnica i tradicionalne metode pripreme. Svaka epizoda donosi jedinstveni spoj putovanja i kuhanja, otkrivajući dublje značenje hrane u vijetnamskoj kulturi.

 
 

Sastojci

  • ½ žličice mljevenog crnog papra
  • 1 žlica svijetlog sojinog umaka
  • ½ žlice ribljeg umaka
  • 1 žličica sezamovog ulja
  • 2 pačja prsa s kožom
  • 2 žlice biljnog ulja
  • 1 štapić kineskog cimeta
  • 2 zvjezdasta anisa
  • ½ šalice vijetnamskog zelenog čaja
  • ½ šalice smeđeg šećera
  • ½ šalice zrna jasmin riže
  • šaka listova korijandra
  • 2 mlada luka, tanko narezana dijagonalno
  • 2 duga čilija, narezana na trakice
  • 2 bageta
  • Umak
  • svijetli sojin umak
  • čili

Priprema

  • 1. U velikoj zdjeli pomiješajte papar, svijetli sojin umak, riblji umak i sezamovo ulje. Polijte po patki i marinirajte 30 minuta.
  • 1. Zagrijte tavu, dodajte ulje, pa pržite pačja prsa kožom prema dolje tri minute. Zatim skinite s tave.
  • 3. Stavite foliju u wok, dodajte štapić kineskog cimeta, zvjezdasti anis, zeleni čaj, šećer i zrna riže. Stavite rešetke u wok i pokrijte.
  • 4. Pojačajte vatrudok se wok ne počne dimiti. Stavite pačja prsa s kožom prema gore i smanjite vatru na srednju jačinu. Poklopite i pustite da se dimi deset minuta.
  • 5. Ugasite vatru i pustite da se patka odmori u woku još pet minuta.
  • 5. Tanko narežite prsa, začinite korijandrom, mladim lukom i čilijem.
  • 5. Za umak, pomiješajte soju i čili u maloj zdjeli. Poslužite patku s bagetom i umakom.

Povezani recepti

Vidi sve