Dimljena patka sa zelenim čajem-Vit Hom Khoi
Recept iz: Luke Nguyen

Sastojci
- ½ žličice mljevenog crnog papra
- 1 žlica svijetlog sojinog umaka
- ½ žlice ribljeg umaka
- 1 žličica sezamovog ulja
- 2 pačja prsa s kožom
- 2 žlice biljnog ulja
- 1 štapić kineskog cimeta
- 2 zvjezdasta anisa
- ½ šalice vijetnamskog zelenog čaja
- ½ šalice smeđeg šećera
- ½ šalice zrna jasmin riže
- šaka listova korijandra
- 2 mlada luka, tanko narezana dijagonalno
- 2 duga čilija, narezana na trakice
- 2 bageta
- Umak
- svijetli sojin umak
- čili
Priprema
- 1. U velikoj zdjeli pomiješajte papar, svijetli sojin umak, riblji umak i sezamovo ulje. Polijte po patki i marinirajte 30 minuta.
- 1. Zagrijte tavu, dodajte ulje, pa pržite pačja prsa kožom prema dolje tri minute. Zatim skinite s tave.
- 3. Stavite foliju u wok, dodajte štapić kineskog cimeta, zvjezdasti anis, zeleni čaj, šećer i zrna riže. Stavite rešetke u wok i pokrijte.
- 4. Pojačajte vatrudok se wok ne počne dimiti. Stavite pačja prsa s kožom prema gore i smanjite vatru na srednju jačinu. Poklopite i pustite da se dimi deset minuta.
- 5. Ugasite vatru i pustite da se patka odmori u woku još pet minuta.
- 5. Tanko narežite prsa, začinite korijandrom, mladim lukom i čilijem.
- 5. Za umak, pomiješajte soju i čili u maloj zdjeli. Poslužite patku s bagetom i umakom.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Patka pečena u fermentiranom tofuu (vit nuong chao)
Recepti Luke Nguyen
Dimljena patka sa zelenim čajem (vit hom khoi)
Recepti Luke Nguyen
Patka pečena u fermentiranom tofuu (vit nuong chao)
Recepti Justine Schofield
Pačji ragu s paštom pappardelle
Recepti Mark Moriarty
Pačji batci s palačinkama
Recepti Lora i Stoyan
Pačji bataci s korjenastim povrćem i crvenim kupusom
Recepti Shane Delia
Patka dimljena na čaju, crni kupus s lješnjacima
Recepti Justine Schofield
Pačje noge Miso
Recepti Sara La Fountain
Patka s bobicama i korom od papra
Recepti Shane Delia
Patka fesenjan (polako pečena patka u umaku od šipka I oraha)