Pačji batci s palačinkama

Mark Moriarty je zvijezda u kulinarskom svijetu koja je radila u poznatom Greenhouse restoranu u Dublinu i proglašen je mladim kuharom godine Svjetske organizacije San Pellegrino. Njegov inovativni i kreativni pristup hrani donio mu je mjesto na Forbesovoj 30under30 listi.

 

Sastojci

  • 4 pačja batka
  • 1 l ulja
  • 1 žlica pet kineskih začina
  • 1 žlica sjemenki korijandra
  • 1 limeta
  • 5 žlica morske soli
  • 2 žlice šećera
  • 100 ml umaka od šljiva
  • 1 krastavac
  • 2 čilija
  • Vezica mladog luka
  • 1 paket kineskih palačinki

Priprema

  • 1. Poredajte pačje batke u posudu tako da je meso okrenuto prema gore.
  • 2. Pospite morskom solju i šećerom i ostavite da se mariniraju u hladnjaku oko dva sata. Zatim ih isperite u hladnoj vodi i posušite ubrusom.
  • 3. Zagrijte pećnicu na 120° C. U vatrostalnu posudu na štednjaku ulijte ulje i stavite pačje batke na 5 minuta na laganu vatru.
  • 4. Poklopite posudu i stavite je u pećnicu na 3 sata, dok meso ne omekša.
  • 5. Izvadite posudu iz pećnice i pojačajte temperaturu na 200 °C.
  • 6. Pačje batke izvadite iz ulja i stavite na lim za pečenje pa vratite u pećnicu na još 30 minuta dok koža ne potamni.
  • 7. Za ukrašavanje, narežite krastavac na tanke ploške a čili i mladi luk na štapiće.
  • 8. Zagrijte kupovne palačinke. Kad pačji batci budu pečeni, izvadite ih iz pećnice pa po koži premažite umakom od šljiva. Začinite solju, kineskim začinima, sjemenkama korijandra i naribanom koricom limete odozgo.
  • 9. Pačje batke poslužite s povrćem, umakom i palačinkama.

Povezani recepti

Vidi sve