Pačji batci s palačinkama
Recept iz: Mark Moriarty
Mark Moriarty je zvijezda u kulinarskom svijetu koja je radila u poznatom Greenhouse restoranu u Dublinu i proglašen je mladim kuharom godine Svjetske organizacije San Pellegrino. Njegov inovativni i kreativni pristup hrani donio mu je mjesto na Forbesovoj 30under30 listi.
Sastojci
- 4 pačja batka
- 1 l ulja
- 1 žlica pet kineskih začina
- 1 žlica sjemenki korijandra
- 1 limeta
- 5 žlica morske soli
- 2 žlice šećera
- 100 ml umaka od šljiva
- 1 krastavac
- 2 čilija
- Vezica mladog luka
- 1 paket kineskih palačinki
Priprema
- 1. Poredajte pačje batke u posudu tako da je meso okrenuto prema gore.
- 2. Pospite morskom solju i šećerom i ostavite da se mariniraju u hladnjaku oko dva sata. Zatim ih isperite u hladnoj vodi i posušite ubrusom.
- 3. Zagrijte pećnicu na 120° C. U vatrostalnu posudu na štednjaku ulijte ulje i stavite pačje batke na 5 minuta na laganu vatru.
- 4. Poklopite posudu i stavite je u pećnicu na 3 sata, dok meso ne omekša.
- 5. Izvadite posudu iz pećnice i pojačajte temperaturu na 200 °C.
- 6. Pačje batke izvadite iz ulja i stavite na lim za pečenje pa vratite u pećnicu na još 30 minuta dok koža ne potamni.
- 7. Za ukrašavanje, narežite krastavac na tanke ploške a čili i mladi luk na štapiće.
- 8. Zagrijte kupovne palačinke. Kad pačji batci budu pečeni, izvadite ih iz pećnice pa po koži premažite umakom od šljiva. Začinite solju, kineskim začinima, sjemenkama korijandra i naribanom koricom limete odozgo.
- 9. Pačje batke poslužite s povrćem, umakom i palačinkama.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Dimljena patka sa zelenim čajem (vit hom khoi)
Recepti Luke Nguyen
Patka pečena u fermentiranom tofuu (vit nuong chao)
Recepti Justine Schofield
Pačji ragu s paštom pappardelle
Recepti Lora i Stoyan
Pačji bataci s korjenastim povrćem i crvenim kupusom
Recepti Shane Delia
Patka dimljena na čaju, crni kupus s lješnjacima
Recepti Justine Schofield
Pačje noge Miso
Recepti Sara La Fountain
Patka s bobicama i korom od papra
Recepti Shane Delia
Patka fesenjan (polako pečena patka u umaku od šipka I oraha)
Recepti Rachel Allen
Proljetne rolice s pačetinom i šljivama uz prilog od kineskog kupusa
Recepti Simon Rimmer
Patka sa karameliziranim krumpirima melasom od nara