Patka s bobicama i korom od papra
Recept iz: Sara La Fountain

Sarin je otac Amerikanac francuskog podrijetla i vlasnik obiteljskog restorana i hotela u New Yorku, a majka joj je Finkinja i umjetnica po zanimanju. Nakon što su joj se roditelji rastali, Sara se preselila s majkom u Finsku. Kulinarstvo je studirala na Američkom kulinarskom institutu, svjetski poznatoj kuharskoj školi u New Yorku, istodobno radeći u lokalnom restoranu. Nakon povratka u Finsku Sara je pokrenula vlastiti posao i uskoro su je primijetili finski mediji. Otada je napisala brojne kolumne u finskim i međunarodnim časopisima i novinama.
Sastojci
- 2 komada pačjih prsa
- Pečeno povrće
- 1 koraba na kriške
- 2 velike mrkve narezane
- 2 pasternaka narezana
- 2 crvena luka na kriške
- 3 cijela češnjaka prepolovljena
- 1/5 žlice ružmarina sjeckanog
- 15 jušna žlica meda
- 1/4 dl ulja
- sol
- 25 žlice borovica
- 1 žlica ružičastog papra
- 2 žlica sušenih borovica
- 15 čajnih žličica morske soli
Priprema
- 1. Rasporediti sjeckano povrće na lim. Dodati kap ulja i ravnomjerno rasporediti začine. Peći u pećnici na 200 °C oko 25 minuta.
- 2. Na pačjim prsima zarezati kožu u obliku kvadrata stranica 1 cm. Pomiješati sastojke za koru i utrljati koru u meso.
- 3. Staviti pačja prsa na hladnu tavu kožom prema dolje i polako zagrijavati tavu. Peći dok koža ne postane tamnosmeđa i hrskava. Okrenuti i peći isto tako i s druge strane. Staviti u pećnicu na 170 °C 10 do 15 minuta, dok unutrašnja temperature mesa ne dostigne 52 °C.
- 4. Umotati meso u foliju i ostaviti da počine još 10 do 15 minuta. Narezati ga na komade za serviranje i servirati s pečenim povrćem.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Dimljena patka sa zelenim čajem (vit hom khoi)
Recepti Luke Nguyen
Patka pečena u fermentiranom tofuu (vit nuong chao)
Recepti Justine Schofield
Pačji ragu s paštom pappardelle
Recepti Mark Moriarty
Pačji batci s palačinkama
Recepti Lora i Stoyan
Pačji bataci s korjenastim povrćem i crvenim kupusom
Recepti Shane Delia
Patka dimljena na čaju, crni kupus s lješnjacima
Recepti Justine Schofield
Pačje noge Miso
Recepti Shane Delia
Patka fesenjan (polako pečena patka u umaku od šipka I oraha)
Recepti Rachel Allen
Proljetne rolice s pačetinom i šljivama uz prilog od kineskog kupusa
Recepti Simon Rimmer
Patka sa karameliziranim krumpirima melasom od nara