Patka s bobicama i korom od papra

Patka s bobicama i korom od papra

Opis

Priprema:

1. Rasporediti sjeckano povrće na lim. Dodati kap ulja i ravnomjerno rasporediti začine. Peći u pećnici na 200 °C oko 25 minuta.

2. Na pačjim prsima zarezati kožu u obliku kvadrata stranica 1 cm. Pomiješati sastojke za koru i utrljati koru u meso.

3. Staviti pačja prsa na hladnu tavu kožom prema dolje i polako zagrijavati tavu. Peći dok koža ne postane tamnosmeđa i hrskava. Okrenuti i peći isto tako i s druge strane. Staviti u pećnicu na 170 °C 10 do 15 minuta, dok unutrašnja temperature mesa ne dostigne 52 °C.

4. Umotati meso u foliju i ostaviti da počine još 10 do 15 minuta. Narezati ga na komade za serviranje i servirati s pečenim povrćem.

Sastojci

Sastojci

  • 2 komada pačjih prsa

Pečeno povrće

  • 1 koraba
  • na kriške
  • 2 velike mrkve
  • narezane
  • 2 pasternaka
  • narezana
  • 2 crvena luka
  • na kriške
  • 3 cijela češnjaka
  • prepolovljena
  • 1/5 žlice ružmarina
  • sjeckanog
  • 1
  • 5 jušna žlica meda
  • 1/4 dl ulja
  • sol

Kora

  • 2
  • 5 žlice borovica
  • 1 žlica ružičastog papra
  • 2 žlica sušenih borovica
  • 1
  • 5 čajna žličica morske soli

Povezani recepti