Patka s bobicama i korom od papra

Sarin je otac Amerikanac francuskog podrijetla i vlasnik obiteljskog restorana i hotela u New Yorku, a majka joj je Finkinja i umjetnica po zanimanju. Nakon što su joj se roditelji rastali, Sara se preselila s majkom u Finsku. Kulinarstvo je studirala na Američkom kulinarskom institutu, svjetski poznatoj kuharskoj školi u New Yorku, istodobno radeći u lokalnom restoranu. Nakon povratka u Finsku Sara je pokrenula vlastiti posao i uskoro su je primijetili finski mediji. Otada je napisala brojne kolumne u finskim i međunarodnim časopisima i novinama. 

Sastojci

  • 2 komada pačjih prsa
  • Pečeno povrće
  • 1 koraba na kriške
  • 2 velike mrkve narezane
  • 2 pasternaka narezana
  • 2 crvena luka na kriške
  • 3 cijela češnjaka prepolovljena
  • 1/5 žlice ružmarina sjeckanog
  • 15 jušna žlica meda
  • 1/4 dl ulja
  • sol
  • 25 žlice borovica
  • 1 žlica ružičastog papra
  • 2 žlica sušenih borovica
  • 15 čajnih žličica morske soli

Priprema

  • 1. Rasporediti sjeckano povrće na lim. Dodati kap ulja i ravnomjerno rasporediti začine. Peći u pećnici na 200 °C oko 25 minuta.
  • 2. Na pačjim prsima zarezati kožu u obliku kvadrata stranica 1 cm. Pomiješati sastojke za koru i utrljati koru u meso.
  • 3. Staviti pačja prsa na hladnu tavu kožom prema dolje i polako zagrijavati tavu. Peći dok koža ne postane tamnosmeđa i hrskava. Okrenuti i peći isto tako i s druge strane. Staviti u pećnicu na 170 °C 10 do 15 minuta, dok unutrašnja temperature mesa ne dostigne 52 °C.
  • 4. Umotati meso u foliju i ostaviti da počine još 10 do 15 minuta. Narezati ga na komade za serviranje i servirati s pečenim povrćem.

Povezani recepti

Vidi sve