Sara La Fountain
Sarin je otac Amerikanac francuskog podrijetla i vlasnik obiteljskog restorana i hotela u New Yorku, a majka joj je Finkinja i umjetnica po zanimanju. Nakon što su joj se roditelji rastali, Sara se preselila s majkom u Finsku. Kulinarstvo je studirala na Američkom kulinarskom institutu, svjetski poznatoj kuharskoj školi u New Yorku, istodobno radeći u lokalnom restoranu. Nakon povratka u Finsku Sara je pokrenula vlastiti posao i uskoro su je primijetili finski mediji. Otada je napisala brojne kolumne u finskim i međunarodnim časopisima i novinama. Također je organizirala kulinarske tečajeve, bavi se stilizacijom hrane i ima svoju tvrtku za catering. Bavila se i razvojem proizvoda za različite brendove uključujući votku Fazer Finlandia. Godine 2005. vodila je vlastitu emisiju o stilu Sa Sarom na kanalu MTV3 u Finskoj. Otada je snimila nekoliko emisija namijenjenih kulinarstvu i životnom stilu.
Recepti Crveni losos
Priprema: 1. Za začine, pomiješati sastojke u posudi. Rasporediti začine na file lososa i prekriti ga plastičnom folijom. Ostaviti u hladnjaku preko noći. 2. Ukloniti začine s filea i narezati ga...
Recepti Pečene jabuke sa zaleđenim jogurtom i karamel preljevom
Priprema: 1. Pomiješati šećer, zobene pahuljice, grožđice i pekanske oraščiće u posudi. Dodati malo muskovado šećera i cimeta. 2. Obložiti lim papirom za pečenje i staviti jabuke na njega. Napuni...
Recepti Nordijska riba s krumpirićima
Priprema: 1. Pripremiti ribu. Izvaditi iznutrice. Dobro isprati i osušiti kuhinjskim papirom. 2. Samljeti kruh u posudi i posoliti. U drugoj posudi razbiti dva jaja i kratko ih promiješati. 3....
Recepti Gurmanska riblja juha
Priprema: 1. Prepržiti luk na maslacu. Dodati riblji bujon, crni papar i lovorov list. Ostaviti da se prži dok luk ne omekša. Dodati na kockice narezan krumpir, mrkvu i pasternak. Kuhati dok se sve...