Opis

Izvaditi patku iz hladnjaka 20 minuta prije kuhanja. Posušiti kožu. Zagrijati pećnicu na 160°C.

Staviti veliku vatrostalnu posudu u pećnicu na nisku temperaturu i dodati noge s kožom prema dolje. Kad počne cvrčati temperaturu podići na srednju i polako peći da se izdvoji što više masnoće. To će potrajati 5—8 minuta. Okrenuti i pržiti još 4—5 minuta.

Iscijediti svu masnoću i dodati đumbir, češnjak, čili i luk. Dodati i sherry, te sojin umak. Umiješati miso pastu u temeljac te izliti u tavu. Zakuhati pa smanjiti toplinu. Prekriti papirom za pečenje i zatim staviti poklopac.

Kuhati u pećnici 45—60 minuta okrećući patku na pola kuhanja. Kad bude kuhano, meso izvaditi iz posude i pustiti da se dovoljno ohladi za rukovanje. Odstraniti suvišnu masnoću iz umaka i prokuhati do guste i sjajne glazure. Odstraniti kožu, meso odvojiti od kostiju i vratiti ga u umak. Poslužiti na sredini stola gdje si svatko puni listove salate s malo riže, mesom, rotkvom, korijanderom i čili umakom.

Sastojci

  • 4 pačje noge
  • 5 cm đumbira, narezati
  • 3 češnja češnjaka, narezati
  • 1 crveni čili, rasjeći popola
  • ½ svežanj mlada luka, tamni dio baciti
  • 100 ml sherryja
  • 100 ml sojina umaka
  • 1 žlica bijele miso paste
  • 1 šalica pilećeg temeljca ili vode
  • 4 rotkvice, nasitno narezati
  • 2 grančice korijandera
  • ½ salate puterice, listove odvojiti i oprati
  • za posluživanje: riža kuhana na pari
  • čili umak

Povezani recepti