Justine Schofield australska je kuharica, autorica i TV voditeljica.

Sastojci

  • 4 pačje noge
  • 5 cm đumbira, narezati
  • 3 češnja češnjaka, narezati
  • 1 crveni čili, rasjeći popola
  • ½ svežanj mlada luka, tamni dio baciti
  • 100 ml sherryja
  • 100 ml sojina umaka
  • 1 žlica bijele miso paste
  • 1 šalica pilećeg temeljca ili vode
  • 4 rotkvice, nasitno narezati
  • 2 grančice korijandera
  • ½ salate puterice, listove odvojiti i oprati
  • za posluživanje: riža kuhana na pari
  • čili umak

Priprema

  • 1. Izvaditi patku iz hladnjaka 20 minuta prije kuhanja. Posušiti kožu. Zagrijati pećnicu na 160°C.
  • 2. Staviti veliku vatrostalnu posudu u pećnicu na nisku temperaturu i dodati noge s kožom prema dolje.
  • 3. Kad počne cvrčati temperaturu podići na srednju i polako peći da se izdvoji što više masnoće.
  • 4. To će potrajati 5—8 minuta. Okrenuti i pržiti još 4—5 minuta.
  • 5. Iscijediti svu masnoću i dodati đumbir, češnjak, čili i luk.
  • 6. Dodati i sherry, te sojin umak.
  • 7. Umiješati miso pastu u temeljac te izliti u tavu.
  • 8. Zakuhati pa smanjiti toplinu.
  • 9. Prekriti papirom za pečenje i zatim staviti poklopac.
  • 10. Kuhati u pećnici 45—60 minuta okrećući patku na pola kuhanja.
  • 11. Kad bude kuhano, meso izvaditi iz posude i pustiti da se dovoljno ohladi za rukovanje.
  • 12. Odstraniti suvišnu masnoću iz umaka i prokuhati do guste i sjajne glazure.
  • 13. Odstraniti kožu, meso odvojiti od kostiju i vratiti ga u umak.
  • 14. Poslužiti na sredini stola gdje si svatko puni listove salate s malo riže, mesom, rotkvom, korijanderom i čili umakom.

Povezani recepti

Vidi sve