Opis

Vrijeme odmaranja je 10 minuta

  1. Kako biste napravili majonezu od crnog češnjaka, u procesor za hranu stavite crni češnjak, jaje, žutanjke i senf, te na jakoj brzini miksajte dok ne postane glatka smjesa. Dok stroj još radi, postupno dodajte ulja, kap po kap polako, zatim u jednom neprestanom tankom mlazu dok se smjesa ne stisne i sjedini. Dodajte sok limuna i začinite sa soli prema vašem ukusu. Pokrijte i stavite u hladnjak dok vam ne zatreba.
  2. Da biste napravili patku dimljenu čajem, stavite lješnjake u mužar i lagano tucite tučkom tek toliko da uklonite ljuske - pokušajte ostaviti ljuske što cjelije. Lješnjake rezervirajte za salatu, a zatim ljuske stavite u kutiju za dimljenje na jaku vatru 2-3 minute ili dok ne zadimi. Pospite čajem, a zatim stavite kutiju za dimljenje u podnožje malog natkrivenog roštilja i na nju postavite kutiju. Pačja prsa začinite morskom soli, stavite na rešetku, a zatim pokrijte i dimite 20 minuta bez otvaranja poklopca roštilja.
  3. Pećnicu zagrijte na 200°C. U tavu s teškim dnom stavite malo maslinovog ulja na srednje jaku vatru, te patku pecite, meso prema dolje 2-3 minute ili dok ne poprimi zlatnu boju. Prsa okrenite, stavite u pećnicu i pecite još 4 minute. Izvadite iz pećnice i ostavite da odmore barem 5-10 minuta prije rezanja na tanke ploške.
  4. Za izradu salate od crnog kupusa zagrijte pećnicu na 180 ° C. Stavite lješnjake na lim za pečenje i pecite 8 minuta ili dok ne postanu svijetlo zlatni. Vruće lješnjake stavite u čistu kuhinjsku krpu i trljajte ih da kožica otpadne - nije važno ako ne možete skinuti svu kožicu. Bacite lišće kupusa u veliki lonac s lagano posoljenom vrelom vodom na 10 sekundi ili dok ne uvene, a zatim ocijedite i osvježite u ledenoj vodi. Listove osušite na papirnatom ručniku, a zatim ih stavite u veliku posudu s lukom, mladim lukom, Aleppo paprom i začinskim biljem. Češnjak i dobar prstohvat soli istucite u mužaru i tucite dok se ne stvori pasta. Dodajte pržene lješnjake i lagano tucite dok se ne zdrobe - želite zadržati malo teksture, pa nemojte pretjerano sitno tući. Dodajte melasu nara i maslinovo ulje, te dobro sjedinite. Prelijte preljev preko listova i promiješajte da se dobro sjedini.
  5. U velikoj tavi rastopite maslac i ulje na srednje jakoj vatri. Kada se pojavi pjena, u tavu dodajte 80g velikih mrvica kukuruznog kruha i miješajte dok ne poprime zlatnu boju i potanu hrskavi. Ocijedite na kuhinjskom ručniku.
  6. Za posluživanje, salatu od crnog kupusa raspodijelite na 4 tanjura. Dodajte narezanu patku, malu žličicu majoneze i pospite krutonima od kukuruznog kruha. Poslužite odmah.

Bilješka

  • Crni češnjak nastaje polaganim zagrijavanjem cijelih lukovica češnjaka tijekom nekoliko tjedana, a za to vrijeme se prirodni šećeri u češnjaku karameliziraju i postaju crni. Rezultirajući okus jedinstvena je ravnoteža slatkog češnjaka sa sirupastom melasom ili balzamičnim podtonom. Dostupno u specijaliziranim trgovinama i nekim većim supermarketima.

Sastojci

  • 40 g maslac
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 130g mrvljenog kukuruznog kruha
  • Majoneza od crnog češnjaka:
  • 100 g crnih češnjeva češnjaka, oguljenih
  • 1 cijelo jaje
  • 3 žutanjka
  • 1 žlica Dijon senfa
  • 150 ml biljnog ulja
  • 150 ml maslinovog ulja
  • sok 1 limuna
  • Patka dimljena na čaju:
  • 2 komada pačjih prsa (otprilike 500 g svaki)
  • 250 g lješnjaka u ljusci
  • 80 g turskog čaja
  • Salata od crnog kupusa i lješnjaka:
  • 3 velika lista cavalo nero (crnog kupusa), peteljke uklonjene, listovi rastrgani
  • 1 šalot luk, sitno nasjeckan
  • 1 mladi luk, tanko narezan dijagonalno
  • 1 žličica crvenog Aleppo papra
  • 10 g  listova korijandera
  • 6 g listova bosiljka
  • 2 češnja češnjaka
  • 60 ml molase od nara
  • 125 ml maslinovog ulja
  • Za posluživanje:
  • listovi mlade kiselice

Povezani recepti