Opis

Za pripremu masala paste, stavite sjemenke korijandera, kima, gorušice i piskavice u mlinac za mljevenje začina i sameljite u prah (ili koristite mužar i tučak).

Prebacite u manju sjeckalicu zajedno sa češnjakom, chilli papričicom i kurkumom i sameljite u pastu. Dodajte kokos i 50ml vode i iznova izmiješajte.

Za pripremu lignji, zagrijte ulje u debljoj posudi ili karahiju na srednjoj temperaturi, dodajte sjemenke gorušice i pržite 30 sekundi dok ne počnu pucati i umiješajte luk i pržite pet minuta.

Dodajte češnjak, đumbir i zelenu chilli papriku i pržite minutu, umiješajte lignje, masala pastu, chilli u prahu, rajčicu, sol i 75ml vode i kuhajte 2–3 minute ili dok lignje ne budu kuhane i meke.

Umiješajte tamarind i jaggery ili šećer.

Pospite svježim korijanderom i poslužite.

Sastojci

Masala pasta:

  • 1 žličica sjemenki korijandera
  • 1 žličica sjemenki kima
  • 1 žličica sjemenki crne gorušice
  • 1 žličica sjemenki piskavice
  • 5 režnja češnjaka, oguljena
  • 3 svježe crvene chilli papričice, uklonjenih stabljika
  • 1 žličica mljevene kurkume
  • 50g svježeg ili smrznutog kokosa, naribanog ili sitno nasjeckanog u sjeckalici

Lignje:

  • 3 žlice biljnog ulja
  • 1 žličica sjemenki crne gorušice
  • 1 manji luk, sitno narezan
  • 5 režnja češnjaka,
  • 4cm svježeg korijena đumbira, sitno natrgan
  • 2 svježe zelene chilli paprike, sa sjemenkama, tanko narezane
  • 400g očišćenih lignji, narezane na kolutiće
  • ½ žličice Kashmiri chillija u prahu
  • 1 manja rajčica, nasjeckana
  • 1 žličica soli
  • 50ml tamarinda (tekućina)
  • 1 žličica jaggery šećera (gur) ili ½ žličice svijetlog smeđeg šećera
  • Šaka lišća svježeg korijandera, nasjeckana, za posip

Povezani recepti