Opis

  1. Skuhajte krumpire u posudi s posoljenom vodom osam minuta, dok malo ne omekšaju i dobro ih ocijedite. Zagrijte ulje u posudi s debelim dnom ili karahiju na srednje visokoj temperaturi, dodajte krumpire i pržite pet minuta ili dok ne poprime zlatno smeđu boju. Dodajte kurkumu i pržite 30 sekundi. Maknite sa štednjaka.
  2. Za umak, zagrijte ulje u drugoj posudi na srednje visokoj temperaturi. Dodajte lišće lovora i pržite jednu minutu te dodajte asafetidu i miješajte. Dodajte luk i pržite pet minuta; a potom dodajte češnjak i đumbir i pržite pet minuta ili dok ne omekšaju i poprime svijetlu zlatno smeđu boju.
  3. Dodajte chilli u prahu, kim, korijander, amchur, kurkumu i sol i pržite jednu minutu te dodajte pire od rajčice, zelene chilli paprike i 100ml vode i pomiješajte. Dodajte pržene krumpiriće, smanjite temperaturu na srednju vrijednost, pokrijte posudu i pecite 10 minuta, dodajući malo vode ako se nešto počne lijepiti na dno posude.
  4. Dodajte grašak i garam masalu i kuhajte otklopljeno 3-4 minute ili dok grašak ne bude skuhan. Ukrasite svježim korijanderom i poslužite.

Sastojci

Prženi krumpirići:

  • 1kg krumpira, oguljenih i izrezanih u komadiće od 3cm
  • 4 žlice ulja gorušice ili biljnog ulja
  • 1 žličica mljevene kurkume

Umak:

  • 3 žlice biljnog ulja
  • 2 indijska lovorova lista
  • ¼ žličice asafetide
  • 1 luk srednje veličine, sitno nasjeckan
  • 6 režnja češnjaka, sitno protisnut
  • 5cm svježeg korijena đumbira, sitno naribanog
  • 1 žličica Kashmiri chillija u prahu
  • 1 žličica mljevenog kima
  • 1 žličica mljevenog korijandera
  • ½ žličice amchura (suhog manga u prahu)
  • ½ žličice mljevene kurkume
  • ½ žličice soli
  • 200g pirea od rajčice (passata)
  • 2 zelene chilli paprike, prerezane uzduž u tanke trakice, sa ili bez sjemenki, prema želji
  • 150g smrznutog graška
  • 1 žličica garam masala
  • Šaka nasjeckanog lišća korijandera, za posip

Povezani recepti