PilećI burrito
Recept iz: Rick Stein
Christoper Richard "Rick" Stein engleski je poznati kuhar, vlasnik restorana i televizijski voditelj.
Kuhao je za kraljicu Elizabetu i princa Filipa, britanskog premijera Tonyja Blaira i premijerku Margaret Thatcher te francuskog predsjednika Jacquesa Chiraca.
Sastojci
- 2 limete, samo sok
- 2 češnja češnjaka, drobljenih
- 60 ml maslinovog ulja
- 1 puna žličica sušenog origana
- 1 žličica čili pahuljica
- 1 žličica smeđeg šećera
- 4 pileća zabatka, bez kosti, kožica uklonjena
- krupna morska sol i svježe mljeveni crni papar
- 2 chipotles en adobo papričica, sitno sjeckane
- 30 ml kiselog vrhnja
- 30 ml majoneze
- 1 limeta, samo sok
- Za pico de gallo umak:
- 2 velike zrele rajčice, bez sjemenki i narezane
- ½ luka, sitno sjeckanog
- šaku svježeg korijandera, grubo narezanog
- 1 zeleni serrano ili jalapeno čili, sitno sjeckan
- 1limeta, samo sok
- 1 zeleni jalapeno ili serrano čili, bez sjemenki i sitno sjeckan
- ½ malog luka, sitno sjeckan
- 1 veliki zreli avokado, košticu i koru ukloniti
- 1 limeta, samo sok
- mala šaka svježeg korijandera, grubo narezanog
- 150g bijele riže dugog zrna
- 4 velike tortilje
- 56 g svježe ribane mozzarelle
- 60 ml kiselog vrhnja
- ½ glavice "Little Gem" salate, tanko narezane
Priprema
- Kako biste napravili piletinu, izmiješajte sok limete, češnjak, ulje, origano, šećer, sol i papar u velikoj zdjeli. Dodajte piletinu, prekrijte i stavite u hladnjak na 2 sata.
- Za to vrijeme, napravite chipotle kremu. Izmiješajte chipotles en adobo papričice, kiselo vrhnje i majonezu s malo limunovog soka i prstohvatom soli, ostavite sa strane.
- Kako bi napravili pico de gall, izmiješajte sve sastojke zajedno s pola žličice soli u zdjeli i stavite sa strane.
- Za napraviti guacamole, tucite čili u tučku za začine s lukom i ¼ žličice soli, dok se ne pretvori u pastu. Dodajte avokado i vilicom malo gnječite. Rezultat bi trebao biti grudičast, ne gladak. Umiješajte sok limete, prema ukusu, te sjeckani korijander.
- Na jaku vatru stavite tavu i pecite pileće zabatke, bez marinade, dok ne posmeđe. Dodajte marinadu u tavu, poklopite i kuhajte 10-15 minuta ili dok piletina ne bude gotova, a sokovi prozirni. Režite piletinu na trakice.
- Za to vrijeme, skuhajte rižu prema naputku s pakiranja.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Donal Skehan
Blagdanski pileći tagine s kus-kusom
Recepti Adam Liaw
Pohana piletina u slatko-kiselom umaku
Recepti Hera Te Kurapa
Hrskava piletina s narančom
Recepti Mark Moriarty
Pita s piletinom i šampinjonima
Recepti Mark Moriarty
Piletina s juhom i rezancima
Recepti Mark Moriarty
Pileća krilca u buffalo umaku
Recepti Mark Moriarty
Piletina u umaku s maslacem
Recepti Dal od slanutka i piletine sa začinskim biljem
Recepti Luke Nguyen
Curry s piletinom i stabljikom banane
Recepti Michel Albert Roux
Salata od poširane piletine s umakom mousquetaire