Christoper Richard "Rick" Stein engleski je poznati kuhar, vlasnik restorana i televizijski voditelj. 

 

Kuhao je za kraljicu Elizabetu i princa Filipa, britanskog premijera Tonyja Blaira i premijerku Margaret Thatcher te francuskog predsjednika Jacquesa Chiraca. 

Sastojci

  • 2 limete, samo sok
  • 2 češnja češnjaka, drobljenih
  • 60 ml maslinovog ulja
  • 1 puna žličica sušenog origana
  • 1 žličica čili pahuljica
  • 1 žličica smeđeg šećera
  • 4 pileća zabatka, bez kosti, kožica uklonjena
  • krupna morska sol i svježe mljeveni crni papar
  • 2 chipotles en adobo papričica, sitno sjeckane
  • 30 ml kiselog vrhnja
  • 30 ml majoneze
  • 1 limeta, samo sok
  • Za pico de gallo umak:
  • 2 velike zrele rajčice, bez sjemenki i narezane
  • ½ luka, sitno sjeckanog
  • šaku svježeg korijandera, grubo narezanog
  • 1 zeleni serrano ili jalapeno čili, sitno sjeckan
  • 1limeta, samo sok
  • 1 zeleni jalapeno ili serrano čili, bez sjemenki i sitno sjeckan
  • ½ malog luka, sitno sjeckan
  • 1 veliki zreli avokado, košticu i koru ukloniti
  • 1 limeta, samo sok
  • mala šaka svježeg korijandera, grubo narezanog
  • 150g bijele riže dugog zrna
  • 4 velike tortilje
  • 56 g svježe ribane mozzarelle
  • 60 ml kiselog vrhnja
  • ½  glavice "Little Gem" salate, tanko narezane

Priprema

  • Kako biste napravili piletinu, izmiješajte sok limete, češnjak, ulje, origano, šećer, sol i papar u velikoj zdjeli. Dodajte piletinu, prekrijte i stavite u hladnjak na 2 sata.
  • Za to vrijeme, napravite chipotle kremu. Izmiješajte chipotles en adobo papričice, kiselo vrhnje i majonezu s malo limunovog soka i prstohvatom soli, ostavite sa strane.
  • Kako bi napravili pico de gall, izmiješajte sve sastojke zajedno s pola žličice soli u zdjeli i stavite sa strane.
  • Za napraviti guacamole, tucite čili u tučku za začine s lukom i ¼ žličice soli, dok se ne pretvori u pastu. Dodajte avokado i vilicom malo gnječite. Rezultat bi trebao biti grudičast, ne gladak. Umiješajte sok limete, prema ukusu, te sjeckani korijander.
  • Na jaku vatru stavite tavu i pecite pileće zabatke, bez marinade, dok ne posmeđe. Dodajte marinadu u tavu, poklopite i kuhajte 10-15 minuta ili dok piletina ne bude gotova, a sokovi prozirni. Režite piletinu na trakice.
  • Za to vrijeme, skuhajte rižu prema naputku s pakiranja.

Povezani recepti

Vidi sve