Stavite sjemenke kardamoma, klinčiće, štapić cimeta, sjemenke komorača, lovorov list, crni papar i đumbir u duboku, deblju posudu i dodajte mlijeko i 500ml vode. Prokuhajte na niskoj temperaturi 10 minuta. Dodajte janjeće kotlete i lagano kuhajte 10 minuta. Neka se ohlade u tekućini (janjetina je u sredini još uvijek ružičaste boje u ovom koraku).

Za smjesu, prosijte brašno i kukuruzno brašno u posudu, umiješajte crni papar, komorač, đumbir, kardamom i sol i na kraju chilli papričice. Lagano istucite bjelance u zasebnoj posudi dok se ne zapjene i umiješajte ih sa suhim sastojcima.

Procijedite mlijeko i maknite janjeće kotlete iz posude. Dodajte ohlađeno mlijeko u smjesu kako biste dobili rijetku smjesu gustoće nemasnog vrhnja.

Umočite ohlađene kotlete u smjesu i ravnomjerno ih obložite smjesom. Zagrijte biljno ulje u velikoj tavi za prženje na srednjoj temperaturi. Ubacite nekoliko kotlete i pržite 2–3 minute na svakoj strani ili dok ne poprime zlatno smeđu boju. Ostavite ih na toplome dok ne ispržite ostale.

Pospite chat masalom, i poslužite vruće.

Sastojci

  • Janjetina:
  • 12 zelenih mahuna kardamoma, lagano pritisnute valjkom za tijesto
  • 12 klinčića
  • 8cm štapić cimeta
  • 2 žličice sjemenki komorača
  • 2 indijska lovorova lista
  • 1½ žličice zrna crnog papra
  • 1 žličica mljevenog đumbira
  • 1.5 litara punomasnog mlijeka
  • 1kg janjećih kotleta (s janjećih rebara)
  • 75ml biljnog ulja
  • Smjesa:
  • 250g običnog brašna
  • 2 žličice kukuruznog brašna
  • 2 žličice mljevenog crnog papra
  • 2 žličice sjemenki komorača, prepržene i mljevene
  • 1 žličica mljevenog đumbira
  • 1 žličica mljevenog kardamoma (sjemenke iz 30 zelenih mahuna)
  • 1 žličica soli
  • 3 zelene chilli paprike, sitno nasjeckane, sa sjemenkama
  • 2 bjelanca (jaja iz slobodnog uzgoja)
  • Prstohvat chat masale, za posip

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve