Zagrijte ulje u posudi s debelim dnom ili karahiju na srednjoj temperaturi. U vrelo ulje dodajte sjemenke gorušice i pržite 30 sekundi, umiješajte luk i češnjak i lagano pržite oko 10 minuta ili dok ne omekša i ne poprimi zlatno-smeđu boju.

Dodajte lišće curryja, chilli prah, korijander i kurkumu i pržite dvije minute, umiješajte rajčicu, tamarind, zelenu chilli papričicu i sol i krčkajte oko 10 minuta ili dok se ne zgusne i tekućina ne ispari. Dodajte ribu, kuhajte još 5 minuta ili dok se ne skuha i poslužite s rižom.

Sastojci

  • 4 žlice biljnog ulja
  • 1 žlica sjemenki žute gorušice
  • 1 veliki luk, sitno nasjeckan
  • 3 režnja češnjaka, zgnječena
  • 30 svježih listova curryja
  • 2 žličice Kashmiri chillija u prahu
  • 2 žličice mljevenog korijandera
  • 2 žličice mljevene kurkume
  • 400g limenka nasjeckane rajčice
  • 100ml tamarinda, tekućina
  • 2 zelene chilli papričice, svaka razrezana uzduž u 6 komadića, sa sjemenkama
  • 1 žličica soli
  • 700g fileta snapera, narezani u komadiće od 5cm
  • Kuhana basmati riža, za posluživanje

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve