Riblji curry od snapera, rajčice i tamarinda s madrasa
Recept iz: Rick Stein
Zagrijte ulje u posudi s debelim dnom ili karahiju na srednjoj temperaturi. U vrelo ulje dodajte sjemenke gorušice i pržite 30 sekundi, umiješajte luk i češnjak i lagano pržite oko 10 minuta ili dok ne omekša i ne poprimi zlatno-smeđu boju.
Dodajte lišće curryja, chilli prah, korijander i kurkumu i pržite dvije minute, umiješajte rajčicu, tamarind, zelenu chilli papričicu i sol i krčkajte oko 10 minuta ili dok se ne zgusne i tekućina ne ispari. Dodajte ribu, kuhajte još 5 minuta ili dok se ne skuha i poslužite s rižom.
Sastojci
- 4 žlice biljnog ulja
- 1 žlica sjemenki žute gorušice
- 1 veliki luk, sitno nasjeckan
- 3 režnja češnjaka, zgnječena
- 30 svježih listova curryja
- 2 žličice Kashmiri chillija u prahu
- 2 žličice mljevenog korijandera
- 2 žličice mljevene kurkume
- 400g limenka nasjeckane rajčice
- 100ml tamarinda, tekućina
- 2 zelene chilli papričice, svaka razrezana uzduž u 6 komadića, sa sjemenkama
- 1 žličica soli
- 700g fileta snapera, narezani u komadiće od 5cm
- Kuhana basmati riža, za posluživanje
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Rick Stein
Carne con chile
Recepti Rick Stein
Gusta juha od školjaka u zdjelicama od kiselog tijesta
Recepti Rick Stein
Kolač od klementina i badema
Recepti Rick Stein
Piletina mole poblano
Recepti Rick Stein
PilećI burrito
Recepti Rick Stein
Curry od krumpira i graška s rajčicom i korijanderom (aloo dum)
Recepti Rick Stein
Curry grah (rajma)
Recepti Rick Stein
Nimish
Recepti Rick Stein
JanjećI kotleti s komoračem (shahi chaap amber)
Recepti Rick Stein
Vegetarijanski curry s indijskim sirom, rajčicama i paprikom (paneer jalfrezi)