Opis
Iscijedite namočeni grah, stavite ga u posudu s debelim dnom, napunite vodom da prekrije grah i pospite kurkumom. Kuhajte na srednjoj temperaturi dok ne zavrije, smanjite temperaturu i kuhajte otklopljeno 1-1½ sat ili dok grah ne omekša, nadolijevajući vodom.
Zagrijte ulje u širokoj posudi ili karahiju na srednjoj temperaturi i prepržite luk, češnjak i đumbir 10 minuta ili dok ne poprimi zlatno smeđu boju. Dodajte sol, chilli u prahu i garam masalu i pržite 30 sekundi te dodajte jogurt i kuhajte pet minuta.
Dodajte procijeđeni kuhani grah mješavini s lukom, s tekućinom za kuhanje da pokrije grah (ako je potrebno, dolijte vode) i krčkajte 10 minuta. Protisnite žlicom nekoliko zrnja graha kako biste zgusnuli umak. Poslužite s basmati rižom i kriškama limete.
Sastojci
Sastojci:
- 350g suhog crvenog graha, namočenog preko noći u hladnoj vodi
- 1 žličica mljevene kurkume
- 50ml biljnog ulja
- 3 srednja luka, nasjeckana
- 4 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
- 75g svježeg korijena đumbira, sitno nasjeckanog ili naribanog
- 1 žličica soli
- 1 žličica Kashmiri chillija u prahu
- 1 žličica garam masala
- 125ml gustog grčkog jogurta
Posluživanje:
- Kuhana basmati riža
- Kriške limete