Opis

Iscijedite namočeni grah, stavite ga u posudu s debelim dnom, napunite vodom da prekrije grah i pospite kurkumom. Kuhajte na srednjoj temperaturi dok ne zavrije, smanjite temperaturu i kuhajte otklopljeno 1-1½ sat ili dok grah ne omekša, nadolijevajući vodom.

Zagrijte ulje u širokoj posudi ili karahiju na srednjoj temperaturi i prepržite luk, češnjak i đumbir 10 minuta ili dok ne poprimi zlatno smeđu boju. Dodajte sol, chilli u prahu i garam masalu i pržite 30 sekundi te dodajte jogurt i kuhajte pet minuta.

Dodajte procijeđeni kuhani grah mješavini s lukom, s tekućinom za kuhanje da pokrije grah (ako je potrebno, dolijte vode) i krčkajte 10 minuta. Protisnite žlicom nekoliko zrnja graha kako biste zgusnuli umak. Poslužite s basmati rižom i kriškama limete.

Sastojci

Sastojci:

  • 350g suhog crvenog graha, namočenog preko noći u hladnoj vodi
  • 1 žličica mljevene kurkume
  • 50ml biljnog ulja
  • 3 srednja luka, nasjeckana
  • 4 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 75g svježeg korijena đumbira, sitno nasjeckanog ili naribanog
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica Kashmiri chillija u prahu
  • 1 žličica garam masala
  • 125ml gustog grčkog jogurta

Posluživanje:

  • Kuhana basmati riža
  • Kriške limete

Povezani recepti