Čokoladne košarice

 1. Spužve narežite na pojedinačne kocke veličine otprilike 3 x 3 cm (spužvu možete kupiti u bilo kojoj trgovini ili hobi trgovini). Narežite pravokutne komade plastične folije dovoljno velike da mogu omotati kocku spužve i imati ostatak na vrhu za koji ćete moći primiti.
 2. Otopite čokoladu visoke kvalitete i temperirajte je ako sadrži kakao maslac. Kako biste temperirali čokoladu, zagrijavajte je u mikrovalnoj pećnici u intervalima od 30 sekundi, dok ne postignete 50% tekućine, a 50% komadića čokolade.
 3. Žustro miješajte bez dodatnog zagrijavanja, sve dok se čokolada ne rastopi. Ako vam ostanu tvrdoglavi komadići koji se nisu rastopili, čokoladu možete zagrijati sušilom za kosu uz neprestano miješanje.
 4. Ravan lim obložite papirom za pečenje. U otopljenu čokoladu umočite jednu po jednu spužvu umotanu u foliju, tako da su sve strane umočene, osim one strane za koju držite foliju. Stavite ih na pripremljeni lim.
 5. Ostavite ih 10 minuta na sobnoj temperaturi, zatim ih opet umočite. Stavite ih u hladnjak na otprilike 5-10 minuta. Uštipnite spužvu na vrhu kako biste je izvadili.

Pripremljene čašice mogu se čuvati u hermetički zatvorenoj posudi do 4 tjedna.

Chantilly krema od vanilije

 1. U zdjelu stavite sve sastojke i miješajte ručno ili u samostojećem mikseru, dok ne poprimi teksturu za istiskivanje.
 2. Na dno svake čašice stavite po jednu svježu malinu, te preko nje istisnite pripremljenu Chantilly kremu od vanilije i napunite do vrha.
 3. Čašice možete puniti kremom uz pomoć žlice ili istisnuti koristeći dresir vrećicu s nastavkom u obliku zvijezde.

Sastojci

 • Čokoladne košarice
 • 300g mliječne čokolade visoke kvalitete
 • Chantilly krema od vanilije
 • 150g slatkog vrhnja 35% udio masti
 • 30g sitni (kotač) šećer
 • ½ žličice paste od vanilije
 • 12 malina

Priprema

  Povezani recepti

  Vidi sve