Ceviche od lososa
Recept iz: Katie Goarmon
Katie Goarmon bivša je finalistica portugalske inačice Masterchefa, iznimno kreativna kuharica koja od svakog modernog ili tradicionalnog jela napravi pravo malo osobno remek djelo. Zbog svojeg prirodnog stila prezentacije u kuhinji, kao i zbog svojih kulinarskih tajni opravdano je stekla ugled i postala jedan od omiljenih portugalskih televizijskih chefova. Katiene su emisije uvijek pune ukusne hrane, a priče iz njenog privatnog života koje prate pripremu jela – njen su osobni pečat i začin svakoj kulinarskoj izvedbi.
Sastojci
- 400 g fileta lososa
- sok dvije limete
- sol
- papar
- 6 kriški kruha bez korice (za tost)
- kopar
- 1/2 manga
- 1/2 avokada
- 1/2 čili papričice
- 1/2 ljubičastog luka
- Đumbir
- 1/2 krastavca
- korijandar
Priprema
- 1. Narežite losos na komadiće i ostavite ga da se marinira u soku od dvije limete, soli i papra.
- 2. Iskoristite vrijeme da pripremite tost.
- 3. Na jednu krišku kruha stavite malo kopra te na to položite drugu krišku. Razvaljajte uz pomoć valjka za tijesto.
- 4. Narežite na trakice, napravite rupice uz pomoć vilice te stavite u pećnicu.
- 5. Iskoristite vrijeme da narežete voće i povrće na kockice: prvo mango, zatim avokado, čili bez sjemenki, ljubičasti luk, naribani đumbir, krastavac bez sjemenki i usitnjeni korijandar.
- 6. U smjesu dodajte marinirani losos i promiješajte.
- 7. Posolite i stavite u hladnjak do posluživanja.
- 8. Uz ceviche poslužite tostirani kruh.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Tilapija s limunskom travom na roštilju
Recepti Michel Albert Roux
Pirjana sipa
Recepti Michel Albert Roux
Škarpina s divljim biljem
Recepti Michel Albert Roux
Morski plodovi s pastisom i crème fraicheom
Recepti Ainsley Harriott
Kozice s čilijem i češnjakom
Recepti Ainsley Harriott
Riblje okruglice iz kaffivagninna
Recepti Ainsley Harriott
Riba s bajan začinskim biljem
Recepti Curtis Stone
Curry od kozica i kapica
Recepti Curtis Stone
Losos na žaru s komoračem i zelenom salsom
Recepti Luca Ciano
Kozice u panceti s umakom od sambuce i maslaca