Ceviche od lososa
Recept iz: Katie Goarmon
Katie Goarmon bivša je finalistica portugalske inačice Masterchefa, iznimno kreativna kuharica koja od svakog modernog ili tradicionalnog jela napravi pravo malo osobno remek djelo. Zbog svojeg prirodnog stila prezentacije u kuhinji, kao i zbog svojih kulinarskih tajni opravdano je stekla ugled i postala jedan od omiljenih portugalskih televizijskih chefova. Katiene su emisije uvijek pune ukusne hrane, a priče iz njenog privatnog života koje prate pripremu jela – njen su osobni pečat i začin svakoj kulinarskoj izvedbi.
Sastojci
- 400 g fileta lososa
- sok dvije limete
- sol
- papar
- 6 kriški kruha bez korice (za tost)
- kopar
- 1/2 manga
- 1/2 avokada
- 1/2 čili papričice
- 1/2 ljubičastog luka
- Đumbir
- 1/2 krastavca
- korijandar
Priprema
- 1. Narežite losos na komadiće i ostavite ga da se marinira u soku od dvije limete, soli i papra.
- 2. Iskoristite vrijeme da pripremite tost.
- 3. Na jednu krišku kruha stavite malo kopra te na to položite drugu krišku. Razvaljajte uz pomoć valjka za tijesto.
- 4. Narežite na trakice, napravite rupice uz pomoć vilice te stavite u pećnicu.
- 5. Iskoristite vrijeme da narežete voće i povrće na kockice: prvo mango, zatim avokado, čili bez sjemenki, ljubičasti luk, naribani đumbir, krastavac bez sjemenki i usitnjeni korijandar.
- 6. U smjesu dodajte marinirani losos i promiješajte.
- 7. Posolite i stavite u hladnjak do posluživanja.
- 8. Uz ceviche poslužite tostirani kruh.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Donal Skehan
Košarice od vučenog tijesta s koktelom od kozica
Recepti Hera Te Kurapa
Teriyaki losos i povrće u tempuri
Recepti Hera Te Kurapa
Kamenice na tri načina
Recepti Mark Moriarty
Hrskavi losos s rajčicom i začinskim biljem
Recepti Mark Moriarty
Škampi s tartar umakom
Recepti Curtis Stone
Brancin s hrskavom kožicom, šafran rižom i umakom od maslina
Recepti Luke Nguyen
Tilapija s limunskom travom na roštilju
Recepti Michel Albert Roux
Pirjana sipa
Recepti Michel Albert Roux
Škarpina s divljim biljem
Recepti Michel Albert Roux
Morski plodovi s pastisom i crème fraicheom