Brzi cheesecake u čaši

David Skoko rođen je 10. siječnja 1976. u Puli kao srednje dijete i jedini sin u obitelji Skoko, obitelji koja se ribarstvom bavi već 4 generacije. Osnovnu školu završio je u Puli, a srednju poljoprivrednu školu u Poreču. Nakon vojske bavio se ribarstvom sa svojim ocem. Priča o „Batelini“ počela je 2000. kada su otvorili skromnu obiteljsku tavernu u kojoj su majka Alda, otac Danilo i David namjeravali prodavati ribu koju su sami ulovili i pripremili na način na koji je sami pripremaju kod kuće. David Skoko se od 2010. redovito pojavljuje na televiziji kao stručni kuhar, sudjeluje u brojnim projektima kao stručni savjetnik i kao novinar u gastro magazinima. Kao gost/chef pojavio se u emisiji „Masterchef“ na Novoj TV, 2014. je bio chef/voditelj u RTL-ovoj emisiji "Jezikova juha", a od 2015. do 2016. sudjelovao je u HRT-ovoj emisiji „Kruške i jabuke“.d

Sastojci

  • 400 g skute
  • 150 g vrhnja za šlag
  • 50 g meda
  • 200 g integralnih keksa
  • 80 g maslaca
  • 200 g svježeg šumskog voća
  • svježi listovi mente
  • 50 g šećera u prahu

Priprema

  • 1. Kekse samljeti u stolnom blenderu.
  • 2. Staviti kekse u posudu te preliti rastopljenim maslacem.
  • 3. Smjesu podijeliti u 4 široke čaše.
  • 4. Skutu, vrhnje i med izmiksati kuhinjskim mikserom te preliti u sac a poche.
  • 5. Istisnuti smjesu u čaše ostavljajući prostora za bobičasto voće.
  • 6. Žlicom dopuniti čaše bobičastim voćem te garnirati s par listića mente.

Povezani recepti

Vidi sve