Brzi cheesecake u čaši
Recept iz: David Skoko
David Skoko rođen je 10. siječnja 1976. u Puli kao srednje dijete i jedini sin u obitelji Skoko, obitelji koja se ribarstvom bavi već 4 generacije. Osnovnu školu završio je u Puli, a srednju poljoprivrednu školu u Poreču. Nakon vojske bavio se ribarstvom sa svojim ocem. Priča o „Batelini“ počela je 2000. kada su otvorili skromnu obiteljsku tavernu u kojoj su majka Alda, otac Danilo i David namjeravali prodavati ribu koju su sami ulovili i pripremili na način na koji je sami pripremaju kod kuće. David Skoko se od 2010. redovito pojavljuje na televiziji kao stručni kuhar, sudjeluje u brojnim projektima kao stručni savjetnik i kao novinar u gastro magazinima. Kao gost/chef pojavio se u emisiji „Masterchef“ na Novoj TV, 2014. je bio chef/voditelj u RTL-ovoj emisiji "Jezikova juha", a od 2015. do 2016. sudjelovao je u HRT-ovoj emisiji „Kruške i jabuke“.d
Sastojci
- 400 g skute
- 150 g vrhnja za šlag
- 50 g meda
- 200 g integralnih keksa
- 80 g maslaca
- 200 g svježeg šumskog voća
- svježi listovi mente
- 50 g šećera u prahu
Priprema
- 1. Kekse samljeti u stolnom blenderu.
- 2. Staviti kekse u posudu te preliti rastopljenim maslacem.
- 3. Smjesu podijeliti u 4 široke čaše.
- 4. Skutu, vrhnje i med izmiksati kuhinjskim mikserom te preliti u sac a poche.
- 5. Istisnuti smjesu u čaše ostavljajući prostora za bobičasto voće.
- 6. Žlicom dopuniti čaše bobičastim voćem te garnirati s par listića mente.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Desert s čokoladnim tartufima
Recepti Mary Berry
Glazirani francuski tart od bresaka
Recepti Mary Berry
Čokoladne brownie kocke
Recepti Kirsten Tibballs
Parfe s bijelom čokoladom i kikirikijem
Recepti Mary Berry
Galette od krušaka i borovnica
Recepti Kirsten Tibballs
Semifredo s jagodama i vrhnjem
Recepti Kirsten Tibballs
Tart s malinama i slatkim vrhnjem
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladni kolač rocky road
Recepti Kirsten Tibballs
Pikantni čokoladni napitak s ledom
Recepti Kirsten Tibballs
Sladoledni štapići čupavci