Brza salsita od prženih rajčica
Recept iz: Pati Jinich
Za pripremu
Zagrijte rešetku u pećnici.
Na mali lim ili lim obložen aluminijskom folijom, stavite meksičku rajčicu, češnjak, luk i čili. Stavite ispod rešetke 8 do 10 minuta. Kada se dođe do sredine pečenja, okrenuti sastojke. Sastojci trebaju biti dobro ispečeni i mekani. Obratite pozornost na češnjak, koji će možda trebati izvaditi ranije, par minuta prije ostalih sastojaka. Kada se dovoljno ohladi da se njima može rukovati, ogulite ljusku češnjaka i skinite peteljku sa čilija. U blender stavite meksičke rajčice i njihove sokove, čili, luk i češnjak. Dodajte korijander i posolite. Izblendajte do željene teksture, možda ostanu komadići ili blendajte dok ne bude sasvim glatko.
Sastojci
- Sastojci
- 450 g meksičkih rajčica, oguljenih i opranih
- 1 češanj češnjaka, neoljušten
- 1 debela kriška velikog luka, (oko 55 g)
- 1 cijela jalapeño ili serrano čili papričica, ili više prema ukusu
- 64 g svježih listova korijandera, grubo nasjeckanog
- 1/2 žličice grube morske soli ili više prema ukusu
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Pati Jinich
Machaca sa škampima i burritosi s krumpirom
Recepti Pati Jinich
Serrano Salsa Cruda umak
Recepti Pati Jinich
Kolač od četiri vrste mlijeka sa šljivama i marelicama
Recepti Pati Jinich
Campechano Tacosi sa salsom u uličnom stilu
Recepti Pati Jinich
Salsa umak u uličnom stilu
Recepti Pati Jinich
Tjestenina u pikantnom umaku s kobasicama i školjkama
Recepti Pati Jinich
Komadi mesa sa smeđim šećerom
Recepti Pati Jinich
Enchilade s račićima u bogatom umaku od rajčica
Recepti Pati Jinich
Salata od lignji sa žara, radiča i endivije
Recepti Pati Jinich
Tortica od manga i limete