Za pripremu

Zagrijte rešetku u pećnici.

Na mali lim ili lim obložen aluminijskom folijom, stavite meksičku rajčicu, češnjak, luk i čili. Stavite ispod rešetke 8 do 10 minuta. Kada se dođe do sredine pečenja, okrenuti sastojke. Sastojci trebaju biti dobro ispečeni i mekani. Obratite pozornost na češnjak, koji će možda trebati izvaditi ranije, par minuta prije ostalih sastojaka. Kada se dovoljno ohladi da se njima može rukovati, ogulite ljusku češnjaka i skinite peteljku sa čilija. U blender stavite meksičke rajčice i njihove sokove, čili, luk i češnjak. Dodajte korijander i posolite. Izblendajte do željene teksture, možda ostanu komadići ili blendajte dok ne bude sasvim glatko.

Sastojci

  • Sastojci
  • 450 g meksičkih rajčica, oguljenih i opranih
  • 1 češanj češnjaka, neoljušten
  • 1 debela kriška velikog luka, (oko 55 g)
  • 1 cijela jalapeño ili serrano čili papričica, ili više prema ukusu
  • 64 g svježih listova korijandera, grubo nasjeckanog
  • 1/2 žličice grube morske soli ili više prema ukusu

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve