Kolač od četiri vrste mlijeka sa šljivama i marelicama
Recept iz: Pati Jinich
- Rešetku u pećnici postavite na sredinu i zagrijte na 175°C. Dva kalupa namastite s maslacem i brašnom. U velikoj zdjeli, miksajte žutanjke dok ne postanu kremasti, gusti i intenzivne žute boje. Dodajte ulje, 60ml mlijeka, vaniliju i nastavite miksati dok se sve ne sjedini. U drugoj zdjeli, spojite brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol.
- U drugoj velikoj zdjeli, s ručnim mikserom ili pjenjačom, istucite bjelanjke dok se ne formiraju meki vrhovi, dodajte šećer i nastavite miksati dok se ne stvore čvrsti vrhovi. Naizmjenice, s gumenom lopaticom, nježno promiješajte smjesu s brašnom i istučenim bjelanjcima u smjesu žutanjaka, dok se sve ne sjedini. Smjesu podijelite između dva pripremljena kalupa.
- Pecite 22 do 24 minute sve dok čačkalica ne izađe vlažna, ali ne mokra. Izvadite kolače iz kalupa i pustite da se ohlade.
- U međuvremenu, u zdjeli napravite smjesu od mlijeka tako da spojite zaslađeno kondenzirano mlijeko, mlijeko u prahu i preostalo punomasno mlijeko. Dobro promiješajte uz pomoć pjenjače.
- Kada se kolači ohlade do sobne temperature, napravite više rupa u oba kolača uz pomoć čačkalice ili vilice. Pola mliječne smjese prelijte preko jednog kolača. Ostavite barem 10 minuta da se kolač natapa.
- Po mokrom kolaču pospite mliječnu karamelu i rasporedite narezane šljive i marelice. Na vrh stavite drugi kolač. Njega prelijte s smjesom od mlijeka i dozvolite da kolač sve upije. Prekrijte plastičnom folijom i stavite u hladnjak do serviranja.
- Kada ste spremni za posluživanje, istucite tučeno vrhnje s šećerom u prahu dok se ne formiraju meki vrhovi. Tučeno vrhnje rasporedite po vrhu kolača i poslužite.
Sastojci
- 8 jaja, odvojite žutanjke od bjelanjaka
- 125ml biljnog ulja
- 60ml punomasnog mlijeka
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 275g brašna, dodatno za brašnjenje kalupa
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 žličica sode bikarbone
- 1/8 žličice soli
- 200g šećera
- 1 konzerva zaslađenog kondenziranog mlijeka
- 1 konzerva kondenziranog mlijeka
- 200g mliječne karamele
- 6 šljiva, ukloniti košticu i tanko narezati (otprilike 240g)
- 6 marelica, ukloniti košticu i tanko narezati (otprilike 240g)
- 500ml vrhnja za šlag
- 25g šećera u prahu
- Maslac, za mašćenje kalupa
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Pati Jinich
Machaca sa škampima i burritosi s krumpirom
Recepti Pati Jinich
Serrano Salsa Cruda umak
Recepti Pati Jinich
Campechano Tacosi sa salsom u uličnom stilu
Recepti Pati Jinich
Salsa umak u uličnom stilu
Recepti Pati Jinich
Tjestenina u pikantnom umaku s kobasicama i školjkama
Recepti Pati Jinich
Komadi mesa sa smeđim šećerom
Recepti Pati Jinich
Salata od lignji sa žara, radiča i endivije
Recepti Pati Jinich
Tortica od manga i limete
Recepti Pati Jinich
Graničarski grah
Recepti Pati Jinich
Pico rotkvice