Povezane emisije:Za Patinim meksičkim stolomUključite se: Subota 24 Listopad u 06:25 | Subota 24 Listopad u 06:50

Opis

Očiste tijela lignji, začinite solju i paprom i stavite na papirnati ubrus podstavljen papirom za pečenje. Temeljito ih osušite tapkanjem.
U maloj tavi zagrijte ulje na slaboj vatri. Dodajte arbol čili, češnjak, pistacije i limun te pržite oko 5 minuta ili dok se sve ne tostira, a ulje ne upije arome. Maknite s vatre. Žlicom s prorezima izvadite limun, pistaciju, češnjak i čilije te ih sačuvajte. Preostalo ulje ulijte u veliku zdjelu.
Zapalite roštilj ili stavite roštilj-tavu na jaku vatru. Dobro podmažite. Dodajte lignje na roštilj u turama. Pecite ih dok lagano ne pocrne i na rubovima postanu hrskave. Prebacite na dasku za rezanje i ponovite s preostalim lignjama. Narežite lignje na prstene širine 1,2 cm.
Nakapajte radič i endiviju maslinovim uljem te začinite solju i paprom. Stavite ih na vrući roštilj 1-2 minute sa svake strane ili dok lagano ne pougljene te ih stavite na pladanj.
U velikoj zdjeli sa začinjenim uljem istucite u crvenom vinskom octu i iscijedite sok iz pečenog limuna. Dodajte sačuvanu smjesu pistacija te cannellini grah u zdjelu te nabacajte da se obavije. Raširite salatu sa žara po tanjuru, povrh stavite lignje i posipajte korijanderom.

Sastojci

  • 676 g očišćenih lignji
  • Košer ili morske soli prema ukusu
  • Svježe smljevenog crnog papra po ukusu
  • 118 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja te još malo za mašćenje roštilja i za kapanje po salatama
  • 2 arbol čilija, grubo nasjeckana
  • 3 nasjeckana češnja češnjaka
  • 32 g grubo nasjeckanih pistacija
  • 1 limun, prepolovljen
  • 1 mala glavica radiča, raščetvorena
  • 2 prepolovljene glavice endivije
  • 2 žlice crvenog vinskog octa
  • 1 limenka od 500 g graha cannellini, ispranog i ocijeđenog
  • 32 g sjeckanog korijandera

Povezani recepti