Komadi mesa sa smeđim šećerom
Recept iz: Pati Jinich
Pati Jinich rođena je i odrasla u Meksiku. Dolazi iz obitelji kuhara pa se može reći da joj je strast prema kuhinji usađena od rođenja.
Sastojci
- 200 g svinjske masti, biljne masti ili ulja
- 1-2 kg svinjske lopatice ili masnog buta, narezan na komade od 7 cm
- 4 žličice košer ili morske soli, podijeljeno
- 1 žličica svježe mljevenog crnog papra
- 473 ml mlijeka, podijeljeno
- 2 češnja češnjaka
- 1/4 grubo narezanog bijelog luka
- 2 lista lovora
- 100 g smeđeg šećera
Priprema
- 1. Zagrijte svinjsku mast u velikoj tavi ili teškom loncu na srednjoj vatri.
- 2. Začinite meso s 2 žličice soli i crnog papra.
- 3. Kad se mast rastopi, dodajte meso tako da posmeđi sa svih strana, usput ga miješajući i preokrećući 10-12 minuta.
- 4. U vrč blendera ulijte 354 ml mlijeka te dodajte češnjak, luk i preostale 2 žličice soli. Ispasirajte dok ne postane glatko.
- 5. Prelijte preko mesa i ostavite da krčka, a zatim smanjite vatru na srednju do slabu, ubacite listove lovora pa poklopite.
- 6. Kuhajte pokriveno 1 sat i 15 minuta, u međuvremenu preokrećući komade mesa nekoliko puta.
- 7. U zdjelici pomiješajte preostalih 119 ml mlijeka sa šećerom.
- 8. Prelijte preko komada mesa, promiješajte, a onda ostavite da se kuha i dalje bez poklopca još 4-5 minuta. Ugasite vatru.
- 9. Žlicom s prorezima izvadite meso i stavite ga u zdjelu.
- 10. Rastrgajte ga vilicama, dodajte nekoliko žlica začinjene masti preostale u loncu i protresite.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Ainsley Harriott
Zapečena svinjetina s jerk umakom na salati od lubenice i kokosa
Recepti Curtis Stone
Svinjetina tonino (odrezak na žaru sa salatom od rajčica)
Recepti Nico Reynolds
Hamburger od svinjetine s ananasom, čili-majonezom i coleslawom
Recepti Nico Reynolds
Ražnjići od svinjetine i šparoga s ljetnim začinima
Recepti Lora i Stoyan
Okruglice od domaće kobasice s paprikom i lukom
Recepti Lora i Stoyan
Svinjetina s lukom i taranom
Recepti Lora i Stoyan
Menemen
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Adam Liaw
Prženi rezanci u umaku
Recepti Tom Kerridge
Horizo burger na Španjolski