Pati Jinich rođena je i odrasla u Meksiku. Dolazi iz obitelji kuhara pa se može reći da joj je strast prema kuhinji usađena od rođenja.

Prvo istraživanje meksičke kuhinje, iz rodnog grada Mexico Cityja, započela je kada su se ona i suprug preselili u Dallas, Teksas. Ubrzo je podijelila svoje znanje meksičke kuhinje s prijateljima i susjedima koji su bili impresionirani. Dvije godine kasnije, preselila se sa suprugom i njihovim prvorođenim sinom u Washington, DC, gdje je nastavila akademsko obrazovanje te stekla magisterij na sveučilištu u Georgetownu,  ali nikad nije zaboravila na kulinarstvo, stoga je nedugo kasnije upisala poznatu akademiju " L'Academie de Cuisine" u Marylandu.

2007. godine pokrenula je "Mexican Table", kulinarski program koji se sastojao od niza emisija,u kojem je uživo kuhala, te večernjih degustacija, sve s ciljem popularizacije meksičke kuhinje. Program kombinira vješto kuhanje s njezinim poznavanjem povijesti zemlje i regija. Svaka emisija istražuje jednu temu - na primjer, jela iz Meksičke revolucije, povijesni jelovnik ili hranu iz kolonijalnog Meksika.

Sastojci

  • 1kg flank odreska, narežite na kocke veličine 2.5cm
  • 2 češnja češnjaka
  • 1/2 bijelog luka
  • 3 lista lovora
  • 1 žličica crnog papra u zrnu
  • 1 žličica košer ili morske soli
  • 1 žlica biljnog ulja
  • 225g longaniza kobasice, ukloniti omot, narezati (ili za zamjenu meksički chorizo)
  • 225g svinjeći chicharrón, usitnjeni ili narezan na manje komade
  • 8 kukuruznih tortilja, kupljene u trgovini ili napravljene kod kuće
  • 128g sitno nasjeckanog bijelog luka, za ukrašavanje
  • 128g narezanog korijander listova, za ukrašavanje
  • Salsa umak Callejera, za posluživanje

Priprema

  • 1. U veliku zdjelu ili posudu za složence stavite meso, češnjak, luk, lovor, papar u zrnu i žličicu soli. Velikodušno prelijte vodom i stavite na jaku vatru. Kada zakuha, smanjite vatru na srednje jaku, uklonite pjenu koja se pojavila na vrhu, poklopite i kuhajte još sat i pol vremena, sve dok meso u potpunosti ne omekša i raspada se. Ugasite vatru i ostavite sa strane.
  • 2. Kada se dovoljno ohladi, izvadite meso s žlicom za vađenje i narežite ga na manje komadiće. Ostavite sa strane.
  • 3. Na srednje jaku vatru stavite veliku tešku tavu, a kada se zagrije dodajte žlicu ulja. Dodajte longanizu ili chorizo i pecite dok se ne smrvi u manje komade uz pomoć drvene lopatice i dok ne postane hrskavo i smeđe. Dodajte narezano meso, promiješajte i pecite nekoliko minuta dok ne poprimi smeđu boju. Umiješajte chicharrón, promiješajte i ugasite vatru
  • 4. Ugrijte tešku tavu na srednje jakoj vatri. Zagrijte tortilje otprilike minutu sa svake strane dok ne postanu potpuno vruće i pojave se smeđe točkice na svakoj strani. Složite tacose, ili dozvolite da ih gosti slažu sami tako da im date smjesu s mesom i nasjeckani luk, korijander i salsa umak callejeru.

Povezani recepti

Vidi sve