Campechano Tacosi sa salsom u uličnom stilu
Recept iz: Pati Jinich
- U veliku zdjelu ili posudu za složence stavite meso, češnjak, luk, lovor, papar u zrnu i žličicu soli. Velikodušno prelijte vodom i stavite na jaku vatru. Kada zakuha, smanjite vatru na srednje jaku, uklonite pjenu koja se pojavila na vrhu, poklopite i kuhajte još sat i pol vremena, sve dok meso u potpunosti ne omekša i raspada se. Ugasite vatru i ostavite sa strane.
- Kada se dovoljno ohladi, izvadite meso s žlicom za vađenje i narežite ga na manje komadiće. Ostavite sa strane.
- Na srednje jaku vatru stavite veliku tešku tavu, a kada se zagrije dodajte žlicu ulja. Dodajte longanizu ili chorizo i pecite dok se ne smrvi u manje komade uz pomoć drvene lopatice i dok ne postane hrskavo i smeđe. Dodajte narezano meso, promiješajte i pecite nekoliko minuta dok ne poprimi smeđu boju. Umiješajte chicharrón, promiješajte i ugasite vatru
- Ugrijte tešku tavu na srednje jakoj vatri. Zagrijte tortilje otprilike minutu sa svake strane dok ne postanu potpuno vruće i pojave se smeđe točkice na svakoj strani. Složite tacose, ili dozvolite da ih gosti slažu sami tako da im date smjesu s mesom i nasjeckani luk, korijander i salsa umak callejeru.
Sastojci
- 1kg flank odreska, narežite na kocke veličine 2.5cm
- 2 češnja češnjaka
- 1/2 bijelog luka
- 3 lista lovora
- 1 žličica crnog papra u zrnu
- 1 žličica košer ili morske soli
- 1 žlica biljnog ulja
- 225g longaniza kobasice, ukloniti omot, narezati (ili za zamjenu meksički chorizo)
- 225g svinjeći chicharrón, usitnjeni ili narezan na manje komade
- 8 kukuruznih tortilja, kupljene u trgovini ili napravljene kod kuće
- 128g sitno nasjeckanog bijelog luka, za ukrašavanje
- 128g narezanog korijander listova, za ukrašavanje
- Salsa umak Callejera, za posluživanje
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Pati Jinich
Machaca sa škampima i burritosi s krumpirom
Recepti Pati Jinich
Serrano Salsa Cruda umak
Recepti Pati Jinich
Kolač od četiri vrste mlijeka sa šljivama i marelicama
Recepti Pati Jinich
Salsa umak u uličnom stilu
Recepti Pati Jinich
Tjestenina u pikantnom umaku s kobasicama i školjkama
Recepti Pati Jinich
Komadi mesa sa smeđim šećerom
Recepti Pati Jinich
Salata od lignji sa žara, radiča i endivije
Recepti Pati Jinich
Tortica od manga i limete
Recepti Pati Jinich
Graničarski grah
Recepti Pati Jinich
Pico rotkvice