1. U veliku zdjelu ili posudu za složence stavite meso, češnjak, luk, lovor, papar u zrnu i žličicu soli. Velikodušno prelijte vodom i stavite na jaku vatru. Kada zakuha, smanjite vatru na srednje jaku, uklonite pjenu koja se pojavila na vrhu, poklopite i kuhajte još sat i pol vremena, sve dok meso u potpunosti ne omekša i raspada se. Ugasite vatru i ostavite sa strane.
  2. Kada se dovoljno ohladi, izvadite meso s žlicom za vađenje i narežite ga na manje komadiće. Ostavite sa strane.
  3. Na srednje jaku vatru stavite veliku tešku tavu, a kada se zagrije dodajte žlicu ulja. Dodajte longanizu ili chorizo i pecite dok se ne smrvi u manje komade uz pomoć drvene lopatice i dok ne postane hrskavo i smeđe. Dodajte narezano meso, promiješajte i pecite nekoliko minuta dok ne poprimi smeđu boju. Umiješajte chicharrón, promiješajte i ugasite vatru
  4. Ugrijte tešku tavu na srednje jakoj vatri. Zagrijte tortilje otprilike minutu sa svake strane dok ne postanu potpuno vruće i pojave se smeđe točkice na svakoj strani. Složite tacose, ili dozvolite da ih gosti slažu sami tako da im date smjesu s mesom i nasjeckani luk, korijander i salsa umak callejeru.

Sastojci

  • 1kg flank odreska, narežite na kocke veličine 2.5cm
  • 2 češnja češnjaka
  • 1/2 bijelog luka
  • 3 lista lovora
  • 1 žličica crnog papra u zrnu
  • 1 žličica košer ili morske soli
  • 1 žlica biljnog ulja
  • 225g longaniza kobasice, ukloniti omot, narezati (ili za zamjenu meksički chorizo)
  • 225g svinjeći chicharrón, usitnjeni ili narezan na manje komade
  • 8 kukuruznih tortilja, kupljene u trgovini ili napravljene kod kuće
  • 128g sitno nasjeckanog bijelog luka, za ukrašavanje
  • 128g narezanog korijander listova, za ukrašavanje
  • Salsa umak Callejera, za posluživanje

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve