David Skoko rođen je 10. siječnja 1976. u Puli kao srednje dijete i jedini sin u obitelji Skoko, obitelji koja se ribarstvom bavi već 4 generacije. Osnovnu školu završio je u Puli, a srednju poljoprivrednu školu u Poreču. Nakon vojske bavio se ribarstvom sa svojim ocem. Priča o „Batelini“ počela je 2000. kada su otvorili skromnu obiteljsku tavernu u kojoj su majka Alda, otac Danilo i David namjeravali prodavati ribu koju su sami ulovili i pripremili na način na koji je sami pripremaju kod kuće. Majka Alda, koja je izvrsna kuharica tradicionalnih ribarskih jela, uvijek je imala posljednju riječ u kuhinji. David Skoko se od 2010. redovito pojavljuje na televiziji kao stručni kuhar, sudjeluje u brojnim projektima kao stručni savjetnik i kao novinar u gastro magazinima. Kao gost/chef pojavio se u emisiji „Masterchef“ na Novoj TV, 2014. je bio chef/voditelj u RTL-ovoj emisiji "Jezikova juha", a od 2015. do 2016. sudjelovao je u HRT-ovoj emisiji „Kruške i jabuke“.

Sastojci

  • 2 bjelanjka
  • 200 g mljevenih badema
  • 200 g šećera
  • 1 žlica likera od badema

Priprema

  • 1. Sameljemo bademe u fino brašno.
  • 2. Bjelanjke izmiksamo u čvrsti snijeg dodavajući polako šećer u prahu.
  • Nježnim pokretima silikonskom špatulom postepeno umiješamo liker i brašno od badema.
  • 3. Smjesu stavimo u dresir vrećicu i radimo male hrpice na limu za pečenje kojeg smo pokrili papirom za pečenje. Razmak između hrpica nek bude otprilike 5 centimetara. Pospemo ih pinjolima i stavimo peći 12 do 15 minuta na 140 stupnja.
  • 4. Kad se amaretti ispeku, pospemo ih šećerom u prahu i serviramo.
  • 5. Serviramo ih uz čašu slatkog vina. *istarski je običaj supati (=močkati, močiti, umakati) keksiće u vino.

Povezani recepti

Vidi sve