Amaretti
Recept iz: David Skoko
Priprema
Sameljemo bademe u fino brašno.
Bjelanjke izmiksamo u čvrsti snijeg dodavajući polako šećer u prahu.
Nježnim pokretima silikonskom špatulom postepeno umiješamo liker i brašno od badema.
Smjesu stavimo u dresir vrećicu i radimo male hrpice na limu za pečenje kojeg smo pokrili papirom za pečenje. Razmak između hrpica nek bude otprilike 5 centimetara. Pospemo ih pinjolima i stavimo peći 12 do 15 minuta na 140 stupnja.
Kad se amaretti ispeku, pospemo ih šećerom u prahu i serviramo.
Serviramo ih uz čašu slatkog vina. *istarski je običaj supati (=močkati, močiti, umakati) keksiće u vino.
Sastojci
- Namirnice
- 2 bjelanjka
- 200 g mljevenih badema
- 200 g šećera
- 1 žlica likera od badema
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti David Skoko
Bruskete s tapenadom (namazom od maslina, kapera i inćuna)
Recepti David Skoko
Svinjski lungić u aromatičnom bilju s pireom od buče (bundeve/tikve)
Recepti David Skoko
Skuta s karameliziranim smokvama
Recepti David Skoko
Buzara
Recepti David Skoko
Pljukanci s pašticadom od tune
Recepti David Skoko
Okruglice od suhog voća
Recepti David Skoko
Bakalar na bilo s posuticama
Recepti David Skoko
Bakalar s krumpirom
Recepti David Skoko
Kroštule
Recepti David Skoko
Pomidori (rajčice) punjene skutom, kaperima i slanim inćunima