Priprema 

Sameljemo bademe u fino brašno.

Bjelanjke izmiksamo u čvrsti snijeg dodavajući polako šećer u prahu.

Nježnim pokretima silikonskom špatulom postepeno umiješamo liker i brašno od badema.

Smjesu stavimo u dresir vrećicu i radimo male hrpice na limu za pečenje kojeg smo pokrili papirom za pečenje. Razmak između hrpica nek bude otprilike 5 centimetara. Pospemo ih pinjolima i stavimo peći 12 do 15 minuta na 140 stupnja.

Kad se amaretti ispeku, pospemo ih šećerom u prahu i serviramo.

Serviramo ih uz čašu slatkog vina. *istarski je običaj supati (=močkati, močiti, umakati) keksiće u vino.

Sastojci

  • Namirnice
  • 2 bjelanjka
  • 200 g mljevenih badema
  • 200 g šećera
  • 1 žlica likera od badema

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve