Zobena kaša za doručak napravljena preko noći
Recept iz: Justine Schofield
Zobena kaša sigurno je među najboljim i najzdravijim opcijama za doručak. Ipsrobajte takav početak dana uz recept Justine Schofield za zobenu kašu koja se pravi preko noći.
Sastojci
- 250 g zobenih pahuljica
- 0,5 l zobenog mlijeka
- 1 mala kruška, naribana
- 1 žličica čaj začina
- Korica i sok 1 naranče
- 32 g badema, tostiranih, nasjeckanih
- 32 g pistacija, tostiranih, nasjeckanih
- 32 g sjemenki bundeve, tostiranih
- Tostirane pahuljice kokosa, dodatno zobeno mlijeko ili grčki jogurt, borovnice, kriške naranče, grančice mente.
Priprema
- 1. U velikoj zdjeli namočite zob u zobenom mlijeku preko noći.
- 2. Umiješajte krušku, čaj začin, koricu naranče i sokove, orašasto voće i bučine sjemenke u zobenu kašu.
- 3. Poslužite zobenu kašu po svom izboru kokosovim pahuljicama, dodatnim zobenim mlijekom ili grčkim jogurtom, borovnicama, komadićima naranče i grančicama mente.
- 4. Za toplu zobenu kašu stavite zob u tavu srednje veličine s dodatnim zobenim mlijekom pa zagrijte na srednjoj vatri uz miješanje. Zatim umiješajte krušku, začin čaj itd, sve kao i gore.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mark Moriarty
Quiche lorraine
Recepti Falafeli s baba ganoushem
Recepti Kedgeree
Recepti Michel Albert Roux
Francuski topli sendviči Croque Monsieur
Recepti Curtis Stone
Omlet od dimljenog lososa i kozjeg sira sa salatom od svježe cikle
Recepti Nico Reynolds
Doručak sa žara i smeđi umak
Recepti Nadiya Hussain
Kaša od manga i limete
Recepti Nadiya Hussain
Tost s avokadom cevicheom od rotkvica
Recepti Donal Skehan
Pikantna migas jaja
Recepti Justine Schofield
Tost od čokolade i banana s kikiriki maslac karamelom