Zobena kaša sigurno je među najboljim i najzdravijim opcijama za doručak. Ipsrobajte takav početak dana uz recept Justine Schofield za zobenu kašu koja se pravi preko noći.

Sastojci

  • 250 g zobenih pahuljica
  • 0,5 l zobenog mlijeka
  • 1 mala kruška, naribana
  • 1 žličica čaj začina
  • Korica i sok 1 naranče
  • 32 g badema, tostiranih, nasjeckanih
  • 32 g pistacija, tostiranih, nasjeckanih
  • 32 g sjemenki bundeve, tostiranih
  • Tostirane pahuljice kokosa, dodatno zobeno mlijeko ili grčki jogurt, borovnice, kriške naranče, grančice mente.

Priprema

  • 1. U velikoj zdjeli namočite zob u zobenom mlijeku preko noći.
  • 2. Umiješajte krušku, čaj začin, koricu naranče i sokove, orašasto voće i bučine sjemenke u zobenu kašu.
  • 3. Poslužite zobenu kašu po svom izboru kokosovim pahuljicama, dodatnim zobenim mlijekom ili grčkim jogurtom, borovnicama, komadićima naranče i grančicama mente.
  • 4. Za toplu zobenu kašu stavite zob u tavu srednje veličine s dodatnim zobenim mlijekom pa zagrijte na srednjoj vatri uz miješanje. Zatim umiješajte krušku, začin čaj itd, sve kao i gore.

Povezani recepti

Vidi sve