Zlatna marmelada
Sastojci
- 2 grejpfruta
- 6 šalica vode
- 6 šalica šećera
- ½ šalice viskija (nije obvezno)
- 2 naranče
- 1 limun
Priprema
- 1. Prepolovite citruse i narežite ih što je tanje moguće. Stavite u veliki lonac od nehrđajućeg čelika ili emajla, dodate vodu i pustite da se namače preko noći.
- 2. Idući dan zatim uzavrite, zatim smanjite temperaturu, pokrijte i pustite da lagano vrije oko sat vremena ili dok citrusi ne omekšaju.
- 3. Dodajte šećer i miješajte dok se ne rastopi.
- 4. Zatim pustite da uzavre, neka vrije 40 minuta.
- 5. Dodajte viski, ako ga rabite, te pustite da i dalje vrije dok se ne zgusne (oko 40 minuta).
- 6. Kako biste provjerili je li se dovoljno zgusnulo, žlicom prebacite malu količinu na tanjur. Ako se na površini napravi korica, gotovo je.
- 7. Dok je još vruće ulijte u sterilizirane staklenke i zatvorite steriliziranim poklopcima. Tako može trajati mjesecima.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mark Moriarty
Quiche lorraine
Recepti Falafeli s baba ganoushem
Recepti Kedgeree
Recepti Michel Albert Roux
Francuski topli sendviči Croque Monsieur
Recepti Curtis Stone
Omlet od dimljenog lososa i kozjeg sira sa salatom od svježe cikle
Recepti Nico Reynolds
Doručak sa žara i smeđi umak
Recepti Nadiya Hussain
Kaša od manga i limete
Recepti Nadiya Hussain
Tost s avokadom cevicheom od rotkvica
Recepti Donal Skehan
Pikantna migas jaja
Recepti Justine Schofield
Tost od čokolade i banana s kikiriki maslac karamelom