Zlatna marmelada

Sastojci

  • 2 grejpfruta
  • 6 šalica vode
  • 6 šalica šećera
  • ½ šalice viskija (nije obvezno)
  • 2 naranče
  • 1 limun

Priprema

  • 1. Prepolovite citruse i narežite ih što je tanje moguće. Stavite u veliki lonac od nehrđajućeg čelika ili emajla, dodate vodu i pustite da se namače preko noći.
  • 2. Idući dan zatim uzavrite, zatim smanjite temperaturu, pokrijte i pustite da lagano vrije oko sat vremena ili dok citrusi ne omekšaju.
  • 3. Dodajte šećer i miješajte dok se ne rastopi.
  • 4. Zatim pustite da uzavre, neka vrije 40 minuta.
  • 5. Dodajte viski, ako ga rabite, te pustite da i dalje vrije dok se ne zgusne (oko 40 minuta).
  • 6. Kako biste provjerili je li se dovoljno zgusnulo, žlicom prebacite malu količinu na tanjur. Ako se na površini napravi korica, gotovo je.
  • 7. Dok je još vruće ulijte u sterilizirane staklenke i zatvorite steriliziranim poklopcima. Tako može trajati mjesecima.

Povezani recepti

Vidi sve