Tijesto s graškom

Priprema:

1.    Narezati meso na kockice (2-3 cm). Samljeti komorač, piment i sveže mljeven papar u mlincu.

2.    Samljeti meso. Sačuvati 300 g za tijesto (ne mora biti u crijevu). Napuniti crijevo preostalim mesom i oblikovati kobasice za roštilj.

3.    Sitno nasjeckati luk i bijeli luk. Izblendati polovicu graška s vrhnjem.

4.    Zagrijati maslinovo ulje u dubokoj tavi za prženje. Žlicom ubaciti mljeveno meso i dinstati na srednjoj vatri dok ne dobije zlatnu boju. Dodati luk i češnjak i dinstati dok ne omekša. Uliti vino. Dodati grašak s vrhnjem, sitno nasjeckanu sušenu rajčicu i ostaviti da se dinsta na tihoj vatri. 

5.    Skuhati špagete u velikoj posudi s vodom i morskom solju.

6.    Dodati preostali grašak u umak, začiniti timijanom i kuhati zajedno sa špagetima.

7.    Naribati parmezan i ostaviti sa strane malo za ukras. Umutiti preostalo sa špagetima. Dodati jednu do dvije zaimače vode u kojoj su se kuhali špageti i dobro promiješati. Začiniti solju i paprom po ukusu. Servirati špagete s preostalim parmezanom. 

Sastojci

  • Za smjesu za kobasice
  • 500 g svinjske plećke
  • 1 čajna žličica sjemenki koromača
  • 3-4 zrna pimenta
  • 10 g soli
  • ½ čajne žličice papra u zrnu
  • crijevo za kobasice (tanko crijevo svinje)
  • Za tijesto
  • 30 ml maslinovog ulja
  • 400 g špageta
  • 200 g zamrznutog graška
  • 300 g mljevenog mesa za kobasice
  • 100 g parmezana
  • 1 luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 40 g sušenih rajčica (u maslinovom ulju)
  • 200 ml tekućeg vrhnja
  • 200 ml bijelog vina
  • 4 grančice timijana
  • sol i papar po ukusu

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve