Svinjska rebra s tjesteninom

Svinjska rebra s tjesteninom

Opis

 Priprema 1:

1. Uzmite lim za pečenje.
2. Zagrijte pećnicu na 150 °C.
3. Stavite rebra u lim za pečenje.
4. Začinite ih solju i paprom i premažite sjemenkama gorušice.
5. Oko rebara poslažite očišćeno i oprano povrće.
6. Dodajte začine.
7. Pokrijte poklopcem ili alufolijom.
8. Pecite sat i pol.
9. Povisite temperaturu na 275 °C i na programu grill pecite još 10 minuta.


Priprema 2:

1. Mladi grašak kuhajte u slanoj vodi dvije minute.
2. U posudi za štapni mikser stavite grašak, svježi sir, maslinovo ulje i začine.  Posolite po želji.
3. Izmiksajte.


Priprema 3:

1. Tjesteninu kuhajte 9 minuta u slanoj vodi, odnosno, dok ne bude al dente.
2. U tavu stavite pesto.
 
3. Dodajte tjesteninu.
 
4. Nježno promiješajte.

 

Priprema 4:
 
1. Tikvicu ogulite nožem za guljenje i nasjeckajte.
 
2. Tanke kriške tikvice ispržite na maslinovu ulju.

 

Posluživanje: na tanjur poslažite rebra, dodajte tjesteninu i tikvice.

Sastojci

Sastojci

  • 1 kg svinjskih rebara
  • sol
  • papar
  • maslinovo ulje
  • 2 žličice sjemenki gorušice
  • 3 mrkve
  • glavica luka
  • 4 češnja češnjaka
  • 50 g korijena celera
  • 400 g suhe tjestenine
  • svježi ružmarin
  • svježi timijan
  • 250 g mladoga graška
  • oveća tikvica
  • 2 žlice svježeg sira
  • svježi bosiljak

Povezani recepti