Opis
Priprema 1:
1. Uzmite lim za pečenje.
2. Zagrijte pećnicu na 150 °C.
3. Stavite rebra u lim za pečenje.
4. Začinite ih solju i paprom i premažite sjemenkama gorušice.
5. Oko rebara poslažite očišćeno i oprano povrće.
6. Dodajte začine.
7. Pokrijte poklopcem ili alufolijom.
8. Pecite sat i pol.
9. Povisite temperaturu na 275 °C i na programu grill pecite još 10 minuta.
Priprema 2:
1. Mladi grašak kuhajte u slanoj vodi dvije minute.
2. U posudi za štapni mikser stavite grašak, svježi sir, maslinovo ulje i začine. Posolite po želji.
3. Izmiksajte.
Priprema 3:
1. Tjesteninu kuhajte 9 minuta u slanoj vodi, odnosno, dok ne bude al dente.
2. U tavu stavite pesto.
3. Dodajte tjesteninu.
4. Nježno promiješajte.
Priprema 4:
1. Tikvicu ogulite nožem za guljenje i nasjeckajte.
2. Tanke kriške tikvice ispržite na maslinovu ulju.
Posluživanje: na tanjur poslažite rebra, dodajte tjesteninu i tikvice.
Sastojci
Sastojci
- 1 kg svinjskih rebara
- sol
- papar
- maslinovo ulje
- 2 žličice sjemenki gorušice
- 3 mrkve
- glavica luka
- 4 češnja češnjaka
- 50 g korijena celera
- 400 g suhe tjestenine
- svježi ružmarin
- svježi timijan
- 250 g mladoga graška
- oveća tikvica
- 2 žlice svježeg sira
- svježi bosiljak