Svinjska rebra s tjesteninom

 Priprema 1:

1. Uzmite lim za pečenje.
2. Zagrijte pećnicu na 150 °C.
3. Stavite rebra u lim za pečenje.
4. Začinite ih solju i paprom i premažite sjemenkama gorušice.
5. Oko rebara poslažite očišćeno i oprano povrće.
6. Dodajte začine.
7. Pokrijte poklopcem ili alufolijom.
8. Pecite sat i pol.
9. Povisite temperaturu na 275 °C i na programu grill pecite još 10 minuta.


Priprema 2:

1. Mladi grašak kuhajte u slanoj vodi dvije minute.
2. U posudi za štapni mikser stavite grašak, svježi sir, maslinovo ulje i začine.  Posolite po želji.
3. Izmiksajte.


Priprema 3:

1. Tjesteninu kuhajte 9 minuta u slanoj vodi, odnosno, dok ne bude al dente.
2. U tavu stavite pesto.
 
3. Dodajte tjesteninu.
 
4. Nježno promiješajte.

 

Priprema 4:
 
1. Tikvicu ogulite nožem za guljenje i nasjeckajte.
 
2. Tanke kriške tikvice ispržite na maslinovu ulju.

 

Posluživanje: na tanjur poslažite rebra, dodajte tjesteninu i tikvice.

Sastojci

  • Sastojci1 kg svinjskih rebara sol papar maslinovo ulje 2 žličice sjemenki gorušice 3 mrkve glavica luka 4 češnja češnjaka 50 g korijena celera 400 g suhe tjestenine svježi ružmarin svježi timijan 250 g mladoga graška oveća tikvica 2 žlice svježeg sira svježi bosiljak

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve