Svinjska rebra s tjesteninom
Recept iz: Primož Dolničar

Primož je rođen 1973. godine u Ljubljani. Nakon srednje škole upisao je studij filozofije, a tijekom studija pridružio se plesnom kazalištu. Pred sam kraj studija putovao je po Južnoj Americi, a po povratku u Ljubljanu nastavio je plesati u kazalištu, ali i baviti se fotografijom. Vodio je i TV emisije, a danas ima kulinarski studio i stolarsku radionicu. Kuha, piše kulinarski blog te izrađuje drveni namještaj.
Sastojci
- Sastojci1 kg svinjskih rebara sol papar maslinovo ulje 2 žličice sjemenki gorušice 3 mrkve glavica luka 4 češnja češnjaka 50 g korijena celera 400 g suhe tjestenine svježi ružmarin svježi timijan 250 g mladoga graška oveća tikvica 2 žlice svježeg sira svježi bosiljak
Priprema
- 1. Uzmite lim za pečenje.
- 2. Zagrijte pećnicu na 150 °C.
- 3. Stavite rebra u lim za pečenje.
- 4. Začinite ih solju i paprom i premažite sjemenkama gorušice.
- 5. Oko rebara poslažite očišćeno i oprano povrće.
- 6. Dodajte začine.
- 7. Pokrijte poklopcem ili alufolijom.
- 8. Pecite sat i pol.
- 9. Povisite temperaturu na 275 °C i na programu grill pecite još 10 minuta.
- 10. Mladi grašak kuhajte u slanoj vodi dvije minute.
- 11. U posudi za štapni mikser stavite grašak, svježi sir, maslinovo ulje i začine. Posolite po želji.
- 12. Izmiksaj.
- 13. Tjesteninu kuhajte 9 minuta u slanoj vodi, odnosno, dok ne bude al dente.
- 14, U tavu stavite pesto.
- 15. Dodajte tjesteninu.
- 16. Nježno promiješajte.
- 17.Tikvicu ogulite nožem za guljenje i nasjeckajte.
- 18. Tanke kriške tikvice ispržite na maslinovu ulju.
- 19. Posluživanje: na tanjur poslažite rebra, dodajte tjesteninu i tikvice.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Svinjetina s ljepljivom sojom i đumbirom
Recepti Mark Moriarty
Rolice sa svinjskom kobasicom
Recepti Ainsley Harriott
Svinjetina s majčinom dušicom i češnjakom na naglo s raspucanim rajčicama i krumpirom pečenim na malteški
Recepti Michel Albert Roux
Hamburger od dimljene patke s lisičkama
Recepti Donal Skehan
Svinjeća plećka s pečenim krumpirom i parmezanom
Recepti Michela Tuscan
Svinjeći medaljoni s jabukom, lukom i jabukovačom
Recepti Michela Tuscan
Svinjetina s mangom i pepperoncinom
Recepti Luke Nguyen
Ljubičasti rezanci u woku s bambusom i svinjetinom (hu tieu xao mang thit lon)
Recepti Luke Nguyen
Brzo prženi svinjski vrat s ananasom i povrćem (muc xao khom)
Recepti Donal Skehan
Svinjeći medaljoni s karameliziranim umakom od luka