Ljubičasti rezanci u woku s bambusom i svinjetinom (hu tieu xao mang thit lon)
Recept iz: Luke Nguyen

Luke Nguyen u seriji Luke Nguyen: Vijetnam istražuje bogatstvo vijetnamske kuhinje kroz autentična jela i lokalne sastojke. Njegov kulinarski pristup naglašava ravnotežu okusa, svježinu namirnica i tradicionalne metode pripreme. Svaka epizoda donosi jedinstveni spoj putovanja i kuhanja, otkrivajući dublje značenje hrane u vijetnamskoj kulturi.
Sastojci
- 3 žlice biljnog ulja
- 1 češanj češnjaka narezan na kockice
- 200g krte svinjetine, tanko narezane
- 100g kuhanih bambusovih izdanaka
- 300g svježih debelih ljubičastih rižinih rezanaca (ohlađenih)
- 1 mrkva, oguljena, narezana na trakice
- 1 mladi luk, narezan na komade od 4 cm
- 1 žličica šećera
- ½ žlice bijelog octa
- ½ žlice umaka od kamenice
- 1 žličica svijetlog sojinog umaka
- ½ žlice slatkog sojinog umaka (kecap manis)
- ½ žličice papra
- Šačica klica graha za ukras
- Korijandar za ukras
Priprema
- 1. U topli wok dodajte ulje, češnjak i svinjetinu. Pržite dvije minute, pa dodajte bambus i pržite još dvije minute.
- 1. Izvadite svinjetinu i bambus i ostavite sa strane.
- 2. Obrišite wok, dodajte još ulja, pa u njemu pecite rezance dvije minute dok blago ne pocrne.
- 3. Vratite svinjetinu i bambus u wok, pa dodajte mrkvu, mladi luk, šećer, ocat, umak od kamenica, svijetli sojin umak, kecap manis i papar, pa pržite još jednu minutu.
- 4. Ukrasite klicama graha i korijandrom.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Svinjetina s ljepljivom sojom i đumbirom
Recepti Mark Moriarty
Rolice sa svinjskom kobasicom
Recepti Ainsley Harriott
Svinjetina s majčinom dušicom i češnjakom na naglo s raspucanim rajčicama i krumpirom pečenim na malteški
Recepti Michel Albert Roux
Hamburger od dimljene patke s lisičkama
Recepti Donal Skehan
Svinjeća plećka s pečenim krumpirom i parmezanom
Recepti Michela Tuscan
Svinjeći medaljoni s jabukom, lukom i jabukovačom
Recepti Michela Tuscan
Svinjetina s mangom i pepperoncinom
Recepti Luke Nguyen
Brzo prženi svinjski vrat s ananasom i povrćem (muc xao khom)
Recepti Donal Skehan
Svinjeći medaljoni s karameliziranim umakom od luka
Recepti Luke Nguyen
Pljeskavice od svinjetine na žaru s vijetnaskim začinskim biljem-Bun Cha