Ljubičasti rezanci u woku s bambusom i svinjetinom (hu tieu xao  mang thit lon)

Luke Nguyen u seriji Luke Nguyen: Vijetnam  istražuje bogatstvo vijetnamske kuhinje kroz autentična jela i lokalne sastojke. Njegov kulinarski pristup naglašava ravnotežu okusa, svježinu namirnica i tradicionalne metode pripreme. Svaka epizoda donosi jedinstveni spoj putovanja i kuhanja, otkrivajući dublje značenje hrane u vijetnamskoj kulturi.

Sastojci

  • 3 žlice biljnog ulja
  • 1 češanj češnjaka narezan na kockice
  • 200g krte svinjetine, tanko narezane
  • 100g kuhanih bambusovih izdanaka
  • 300g svježih debelih ljubičastih rižinih rezanaca (ohlađenih)
  • 1 mrkva, oguljena, narezana na trakice
  • 1 mladi luk, narezan na komade od 4 cm
  • 1 žličica šećera
  • ½ žlice bijelog octa
  • ½ žlice umaka od kamenice
  • 1 žličica svijetlog sojinog umaka
  • ½ žlice slatkog sojinog umaka (kecap manis)
  • ½ žličice papra
  • Šačica klica graha za ukras
  • Korijandar za ukras

Priprema

  • 1. U topli wok dodajte ulje, češnjak i svinjetinu. Pržite dvije minute, pa dodajte bambus i pržite još dvije minute.
  • 1. Izvadite svinjetinu i bambus i ostavite sa strane.
  • 2. Obrišite wok, dodajte još ulja, pa u njemu pecite rezance dvije minute dok blago ne pocrne.
  • 3. Vratite svinjetinu i bambus u wok, pa dodajte mrkvu, mladi luk, šećer, ocat, umak od kamenica, svijetli sojin umak, kecap manis i papar, pa pržite još jednu minutu.
  • 4. Ukrasite klicama graha i korijandrom.

Povezani recepti

Vidi sve