Svinjetina s mangom i pepperoncinom

Michela's Tuscan Kitchen predstavlja autentičnu toskansku kuhinju – rustikalnu, sezonsku i jednostavnu, ali s dubokim okusima. Fokusira se na svježe, lokalne sastojke, maslinovo ulje, rajčice, začinsko bilje, kruh i meso, uz obavezne klasike poput ribollite, pappardella s divljači i domaćih tjestenina. Nije fusion ni internacionalna – to je regionalna talijanska kuhinja, s posebnim naglaskom na toskansku tradiciju i filozofiju: malo sastojaka, puno srca.

Sastojci

  • 1 svinjski filet od 400g podijeljen na dva dijela
  • 8 tankih kriški slanine
  • Svježi listovi timijana, ubrani i narezani
  • 2 breskve ili manga
  • 1 svežanj mekane potočarke
  • 1 svježi crveni čili, tanko narezan
  • 1 limun, iscijeđen
  • sol i papar

Priprema

  • 1. UGRIJTE pećnicu na 200°C.
  • 2. POLEGNITE na ravnu plohu 8 kriški slanine, podijeljene 4 po 4.
  • 3. POSPITE svježi timijan po vrhu.
  • 4. STAVITE svinjske filete na slaninu, dobro začinite i čvrsto omotajte.
  • 5. ZAGRIJTE ulje u tavi, i stavite filete u nju dok se ne ispeku po površini.
  • 6. STAVITE u zagrijanu pećnicu na 12-14 minuta.
  • 7. OGULITE breskvu ili mango i narežite na kockice. Stavite u zdjelu. Iscijedite limunov sok po voću. Dodajte čili i pustite da se arome upiju.
  • 8. UKRASITE dva tanjura opranom potočarkom.
  • 9. IZVADITE svinjetinu iz pećnice i pustite na 2-3 minute.
  • 10. POLOŽITE breskvu ili mango na potočarku skupa sa sokovima.
  • 11. NAREŽITE pečene filete na četiri komada i stavite na ili oko potočarke i voća. Začinite i uživajte.

Povezani recepti

Vidi sve