Svinjetina s mangom i pepperoncinom
Recept iz: Michela Tuscan

Michela's Tuscan Kitchen predstavlja autentičnu toskansku kuhinju – rustikalnu, sezonsku i jednostavnu, ali s dubokim okusima. Fokusira se na svježe, lokalne sastojke, maslinovo ulje, rajčice, začinsko bilje, kruh i meso, uz obavezne klasike poput ribollite, pappardella s divljači i domaćih tjestenina. Nije fusion ni internacionalna – to je regionalna talijanska kuhinja, s posebnim naglaskom na toskansku tradiciju i filozofiju: malo sastojaka, puno srca.
Sastojci
- 1 svinjski filet od 400g podijeljen na dva dijela
- 8 tankih kriški slanine
- Svježi listovi timijana, ubrani i narezani
- 2 breskve ili manga
- 1 svežanj mekane potočarke
- 1 svježi crveni čili, tanko narezan
- 1 limun, iscijeđen
- sol i papar
Priprema
- 1. UGRIJTE pećnicu na 200°C.
- 2. POLEGNITE na ravnu plohu 8 kriški slanine, podijeljene 4 po 4.
- 3. POSPITE svježi timijan po vrhu.
- 4. STAVITE svinjske filete na slaninu, dobro začinite i čvrsto omotajte.
- 5. ZAGRIJTE ulje u tavi, i stavite filete u nju dok se ne ispeku po površini.
- 6. STAVITE u zagrijanu pećnicu na 12-14 minuta.
- 7. OGULITE breskvu ili mango i narežite na kockice. Stavite u zdjelu. Iscijedite limunov sok po voću. Dodajte čili i pustite da se arome upiju.
- 8. UKRASITE dva tanjura opranom potočarkom.
- 9. IZVADITE svinjetinu iz pećnice i pustite na 2-3 minute.
- 10. POLOŽITE breskvu ili mango na potočarku skupa sa sokovima.
- 11. NAREŽITE pečene filete na četiri komada i stavite na ili oko potočarke i voća. Začinite i uživajte.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Svinjetina s ljepljivom sojom i đumbirom
Recepti Mark Moriarty
Rolice sa svinjskom kobasicom
Recepti Ainsley Harriott
Svinjetina s majčinom dušicom i češnjakom na naglo s raspucanim rajčicama i krumpirom pečenim na malteški
Recepti Michel Albert Roux
Hamburger od dimljene patke s lisičkama
Recepti Donal Skehan
Svinjeća plećka s pečenim krumpirom i parmezanom
Recepti Michela Tuscan
Svinjeći medaljoni s jabukom, lukom i jabukovačom
Recepti Luke Nguyen
Ljubičasti rezanci u woku s bambusom i svinjetinom (hu tieu xao mang thit lon)
Recepti Luke Nguyen
Brzo prženi svinjski vrat s ananasom i povrćem (muc xao khom)
Recepti Donal Skehan
Svinjeći medaljoni s karameliziranim umakom od luka
Recepti Luke Nguyen
Pljeskavice od svinjetine na žaru s vijetnaskim začinskim biljem-Bun Cha