Zagrijte pećnicu na 180°C. Lagano podmažite osam vatrostalnih posudica od 250ml maslacem.

Pomoću električnog miksera istucite šećer, maslac i limunovu koricu u zdjeli srednje veličine dok smjesa ne postane svijetla I kremasta. Dodajte žumanca, jedno po jedno i dobro ih istucite nakon svakog dodavanja. Dodajte limunov sok uz miješanje (smjesa će se stisnuti i sličit će na kajganu u tom trenutku). Dodajte i istucite brašno, a zatim mlijeko miksajući slabom brzinom.

Istucite bjelanjke pomoću električnog miksera u zasebnoj velikoj zdjeli velikom brzinom dok se ne počnu oblikovati čvrsti vrhovi. Koristeći veliku metalnu žlicu lagano premjestite pola istučenih bjelanjaka u smjesu s maslacem, a zatim dodajte preostale bjelanjke dok se sve ne poveže.

Lagano žlicom stavite smjesu u pripremljene zdjelice. Stavite zdjelice u veliku i duboku posudu za pečenje u pećnici. Ulijte kipuću vodu u posudu za pečenje, toliko da dođe do polovice zdjelica. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 35 minuta ili dok ne postane zlaćano i slegnuto.

Posipajte šećerom u prahu, dodajte preostalu limunovu koricu, ukrasite grančicama mente I poslužite uz vrhnje ako želite.

Sastojci

  • 220g rafiniranog šećera
  • 125g neslanog maslaca, omekšanog + 20g dodatno za podmazivanje
  • 2 žličice sitno rigane limunove korice, + dodatno, za posluživanje
  • 4 jaja iz slobodnog uzgoja, razdvojeni žumanjci od bjelanjaka
  • 80ml soka od limuna
  • 75g običnog brašna
  • 310ml mlijeka
  • Šećera u prahu za posipanje
  • Grančica mente I kiselo vrhnje za posluživanje

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve