Justine Schofield australska je kuharica, autorica i TV voditeljica.

Sastojci

  • 250 g prhkih keksića
  • 1 kg krem sira, sobne temperature
  • 500 g džema od malina
  • 4 jaja
  • 150 g mliječne čokolade, otopljene i ohlađene
  • Za posluživanje, opcionalno
  • Šlag
  • 1 mjerica malina
  • 100 g tamne čokolade, naribane

Priprema

  • 1. Zagrijte pećnicu na 150°C (130°C ventilacijska pećnica). Izvadite dno kalupa za torte promjera 23 cm, namastite ga i obložite papirom za pečenje. Vratite ga u kalup, odrežite višak papira za pečenje i namastite stranice kalupa.
  • 2. U procesor za hranu stavite kekse i pulsirajte dok se ne pretvori u sitne mrvice. Dodajte dvije žlice krem sira i pulsirajte dok se sve ne sjedini. Prebacite u pripremljen kalup i ravnomjerno rasporedite tako da žlicom ili lopaticom pritisnete prema dolje kako bi formirali bazu. Neka se hladi dok vi pripremate nadjev.
  • 3. Preostali krem sir i džem stavite u procesor za hranu i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Dok procesor još radi, dodajte jedno po jedno jaje, prstohvat soli i otopljenu čokoladu, miksajte dok se sve ne sjedini.
  • 4. Prebacite smjesu u pripremljeni kalup. Lagano udarite kalup kako bi se oslobodili zračni mjehurići, zatim pecite sat i 20 minuta ili dok sredina torte nije samo malo mekana. Isključite pećnicu i ostavite da se torta u njoj hladi barem 2 sata, zatim hladite još 3 sata dok se ne stvrdne.
  • 5. Poslužite bez dodataka ili dodajte šlag, svježe maline i ribanu čokoladu.

Povezani recepti

Vidi sve