Alfajores
Recept iz: Justine Schofield
Kako biste napravili tijesto, miksajte maslac, šećer, jaja i vaniliju, dok smjesa ne postane lagana i pahuljasta. U smjesu prosijte brašno, prstohvat soli i kakao, te miješajte dok se ne sjedini. Rukama oblikujte disk, zamotajte u plastičnu foliju i stavite u hladnjak na 30 minuta do sat vremena.
Pećnicu zagrijte na 180°C.
Tijesto izvaljajte između dva komada papira za pečenje do 1-1.5 cm debljine i 6 cm velikim kalupom za kekse izrežite 20 krugova. Stavite ih u pećnicu na 6-8 minuta. Ostavite da se ohlade.
Kada se ohlade, na sredinu keksa istisnite namaz od karamele ostavljajući 2 cm prazno od ruba. Zatim nježno uzmite drugi keks i stavite na vrh, uz pomoć dvije vilice umočite u otopljenu mliječnu čokoladu. Za ukras prelijte bijelom čokoladom po vrhu.
Ostavite 20 minuta na suhom i hladnom mjestu da se stisnu.
Sastojci
- 80g maslaca
- 60g sitnog šećera
- 1 jaje
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 160g brašna
- Prstohvat soli
- 30g kakaa u prahu
- Bonne Maman namaza od karamele
- 225g mliječne čokolade, rastopljene
- 200g bijele čokolade, rastopljene
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Knickerbocker glory
Recepti Mary Berry
Kolačići od jabuka i badema
Recepti Ainsley Harriott
Kolačići od kokosa i limete
Recepti Martha Stewart
Kruh sa smeđim maslacem
Recepti Martha Stewart
Tart od sira s marelicama
Recepti Martha Stewart
Tart s jabukama
Recepti Martha Stewart
Tart s malinama i jagodama
Recepti Martha Stewart
Čokoladni mousse
Recepti Martha Stewart
Torta sa sladoledom i trostrukim čokoladnim užitkom
Recepti Martha Stewart
Posebna rolada s vanilijom i čokoladom