Kako biste napravili tijesto, miksajte maslac, šećer, jaja i vaniliju, dok smjesa ne postane lagana i pahuljasta. U smjesu prosijte brašno, prstohvat soli i kakao, te miješajte dok se ne sjedini. Rukama oblikujte disk, zamotajte u plastičnu foliju i stavite u hladnjak na 30 minuta do sat vremena.

Pećnicu zagrijte na 180°C.

Tijesto izvaljajte između dva komada papira za pečenje do 1-1.5 cm debljine i 6 cm velikim kalupom za kekse izrežite 20 krugova. Stavite ih u pećnicu na 6-8 minuta. Ostavite da se ohlade.

Kada se ohlade, na sredinu keksa istisnite namaz od karamele ostavljajući 2 cm prazno od ruba. Zatim nježno uzmite drugi keks i stavite na vrh, uz pomoć dvije vilice umočite u otopljenu mliječnu čokoladu. Za ukras prelijte bijelom čokoladom po vrhu.

Ostavite 20 minuta na suhom i hladnom mjestu da se stisnu.

Sastojci

  • 80g maslaca
  • 60g sitnog šećera
  • 1 jaje
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 160g brašna
  • Prstohvat soli
  • 30g kakaa u prahu
  • Bonne Maman namaza od karamele
  • 225g mliječne čokolade, rastopljene
  • 200g bijele čokolade, rastopljene

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve