Tartovi od čokolade i džema od višanja
Recept iz: Justine Schofield
Justine Schofield australska je kuharica, autorica i TV voditeljica.
Sastojci
- 125g ohlađenog maslaca, narezanog
- 250g brašna
- 35g šećera u prahu
- 25g kakaa
- 1 jaje
- 340g džema od višanja
Priprema
- 1. Za tijesto, stavite brašno, šećer u prahu, kakao i maslac u procesor za hranu i miksajte dok se ne formira mrvičasta smjesa. Dok procesor radi, dodajte jaje i dovoljno ledene vode da se tijesto sjedini (otprilike jedan žlica). Zamotajte u plastičnu foliju i hladite sat vremena.
- 2. Pećnicu zagrijte na 180°C (160°C ako je pećnica ventilacijska).
- 3. Tijesto razvijte na debljinu od 3mm. Kalupom za kekse veličine 8 cm izrežite 12 krugova (višak koji ostane ponovo razvijte). Namastite kalup za muffine i izrezane krugove stavite u kalupe da se formiraju mali tartovi. Hladite 30 minuta ili stavite u zamrzivač na 5 minuta da se stisne. Dodajte 1 žličicu džema u svaki tart i zagladite.
- 4. Pecite 15-20 minuta ili dok džem ne proključa, a tijesto je u potpunosti pečeno. Ohladite u kalupu, zatim izvadite i poslužite.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Curtis Stone
Panna cotta s jagodama poširanima u pjenušcu
Recepti Luca Ciano
Sorbet od bosiljka s mrvicama i džemom
Recepti Lora i Stoyan
Browniji s višnjama i glazurom od snijega
Recepti Lora i Stoyan
Mini gibanice od pirovog brašna
Recepti Lora i Stoyan
Karamel-krema s jagodama
Recepti Lora i Stoyan
Palačinke s kvascem
Recepti Primož Dolničar
Marmelada od borovnice i marmelada od maline
Recepti Primož Dolničar
Kompot od marelica
Recepti Primož Dolničar
Kompot od krušaka
Recepti Primož Dolničar
Marmelada od šljiva