Opis

Za tijesto, stavite brašno, šećer u prahu, kakao i maslac u procesor za hranu i miksajte dok se ne formira mrvičasta smjesa. Dok procesor radi, dodajte jaje i dovoljno ledene vode da se tijesto sjedini (otprilike jedan žlica). Zamotajte u plastičnu foliju i hladite sat vremena.

Pećnicu zagrijte na 180°C (160°C ako je pećnica ventilacijska).

Tijesto razvijte na debljinu od 3mm. Kalupom za kekse veličine 8 cm izrežite 12 krugova (višak koji ostane ponovo razvijte). Namastite kalup za muffine i izrezane krugove stavite u kalupe da se formiraju mali tartovi. Hladite 30 minuta ili stavite u zamrzivač na 5 minuta da se stisne. Dodajte 1 žličicu džema u svaki tart i zagladite.

Pecite 15-20 minuta ili dok džem ne proključa, a tijesto je u potpunosti pečeno. Ohladite u kalupu, zatim izvadite i poslužite.

 

 

Sastojci

  • 125g ohlađenog maslaca, narezanog
  • 250g brašna
  • 35g šećera u prahu
  • 25g kakaa
  • 1 jaje
  • 340g džema od višanja

Povezani recepti