Opis

Ventilacijsku pećnicu zagrijte na 150°C.

Za meringu, u zdjeli samostojećeg miksera spojite suhe sastojke, zatim dodajte bjelanjke i ocat. Mikserom, na srednjoj brzini, miksajte 10-15 minuta dok se ne zgusne i postane svijetlo.

Veliki lim za pečenje obložite papirom za pečenje i na njemu označite krug promjera 20 cm. Žlicom vadite meringu i stavite smjesu u sredinu nacrtanog kuga, nožem zagladite površinu i kružno oblikujte. Koristeći stražnjim dijelom žlice oblikujte utore oko cijele meringe.

Stavite u pećnicu i smanjite temperaturu na 100°C. Pecite 1 sat ili dok vanjski dio ne postane hrskav i suh. Ugasite pećnicu, malo otvorite vrata i ostavite meringu unutra barem tri sata ili dok se u potpunosti ne ohladi.

Za karamelizirane banane, ogulite dvije banane i prerežite ih po dužini, zatim ih stavite na pladanj obložen papirom za pečenje. Po njima pospite sitni šećer i zatim karamelizirajte uz pomoć let lampe. Ostavite da se ohladi.

Mlijeko umiješajte u karamelu kako bi se malo razrijedila i dobila gustoću umaka. U zdjeli spojite slatko i kiselo vrhnje, te miksajte dok se ne stvore meki vrhovi.

Preostalu bananu narežite i rasporedite po vrhu Pavlove. Pospite polovicom kikirikija, zatim žlicom na to stavite smjesu kreme. Sve prelijte umakom od karamele i dodajte karamelizirane banane. Za kraj pospite čokoladom i sušenim saćem.

Sastojci

Meringa od smeđeg šećera

  • 200g sitnog (kotač) šećera
  • 100g smeđeg šećera
  • 3 žličice škrobnog brašna
  • 1 žličica soli
  • 6 bjelanjaka

 

  • 1 žličica bijelog octa
  • 500ml punomasnog slatkog vrhnja
  • 200ml kiselog vrhnja
  • 3 banane
  • 67g sitnog šećera
  • 65g tostiranih kikirikija, nasjeckanih
  • 170g Bonne Maman karamele
  • 45 ml mlijeka
  • 75g tamne (70%) chocolate, nasjeckane
  • 100g sušenog saća, narezanog

Povezani recepti