Seoska salata

1.Najprije pripremite ukiseljeni luk. Stavite luk u zdjelu i pospite ga šećerom, klinčićima, octom i prstohvatom soli. Dobro protresite kako biste promiješali sastojke, prekrijte luk tanjurićem ili prozirnom prianjajućom folijom i pritisnite staklenkom. Ostavite da odstoji dok pripremate salatu ili oko sat vremena.

2.Za dresing, u zdjelu stavite senf, med, ocat i ulje, dodajte prstohvat soli i papra i promiješajte sastojke da se povežu. Kušajte i začinite po ukusu. Ostavite da odstoji.

3.Potočarku, zelenu salatu, jabuku, celer i rotkvice stavite u zdjelu i promiješajte. Ponovno promiješajte dresing, prelijte ga preko salate i protresite da se svi sastojci natope dresingom.

4.Na vrh stavite komadiće šunke i sireva. Ocijedite ukiseljeni luk i stavite ga na vrh jela. Lagano protresite i poslužite.

Sastojci

  • Sastojci100 g potočarke s odrezanim stabljikama 1 krupno narezana glavica dugolisne salate 1 jabuka za jelo engleske sorte narezati na četvrtine izvaditi sredinu i narezati na male komadiće 3 očišćena i sitno narezana štapića celera 9 očišćenih i narezanih rotkvica 7 kriški kuhane šunke natrganih na komadiće 100 g sira cheddar vrhunske kvalitete npr. Montgomery narezanog na trakice gulilicom za povrće 100 g sira stilton vrhunske kvalitete npr. Colston Basset narezanog na kockiceZa brzo kiseljenje luka1 crveni luk oguljen i narezan na vrlo tanke kolutiće 0.5 žličice svijetlog smeđeg sitnog kristalnog šećera 4 klinčića 2 žličice octa od crnog vina prstohvat morske soliZa dressing1 žličica engleskog senfa po ukusu 1 žličica tekućeg meda 4 žličice maslinova ulja 3 žličice octa od bijelog vina morska sol i svježe mljeveni papar

Priprema