Seoska salata

Sastojci

  • 100 g potočarke s odrezanim stabljikama
  • 1 krupno narezana glavica dugolisne salate
  • 1 jabuka za jelo engleske sorte narezati na četvrtine izvaditi sredinu i narezati na male komadiće
  • 3 očišćena i sitno narezana štapića celera
  • 9 očišćenih i narezanih rotkvica
  • 7 kriški kuhane šunke natrganih na komadiće
  • 100 g sira cheddar vrhunske kvalitete npr. Montgomery narezanog na trakice gulilicom za povrće
  • 100 g sira stilton vrhunske kvalitete npr. Colston Basset narezanog na kockice
  • 1 crveni luk oguljen i narezan na vrlo tanke kolutiće
  • 0.5 žličice svijetlog smeđeg sitnog kristalnog šećera
  • 4 klinčića
  • 2 žličice octa od crnog vina
  • prstohvat morske soli
  • 1 žličica engleskog senfa po ukusu
  • 1 žličica tekućeg meda
  • 4 žličice maslinova ulja
  • 3 žličice octa od bijelog vina
  • morska sol i svježe mljeveni papar

Priprema

  • 1.Najprije pripremite ukiseljeni luk. Stavite luk u zdjelu i pospite ga šećerom, klinčićima, octom i prstohvatom soli. Dobro protresite kako biste promiješali sastojke, prekrijte luk tanjurićem ili prozirnom prianjajućom folijom i pritisnite staklenkom. Ostavite da odstoji dok pripremate salatu ili oko sat vremena.
  • 2.Za dresing, u zdjelu stavite senf, med, ocat i ulje, dodajte prstohvat soli i papra i promiješajte sastojke da se povežu. Kušajte i začinite po ukusu. Ostavite da odstoji.
  • 3.Potočarku, zelenu salatu, jabuku, celer i rotkvice stavite u zdjelu i promiješajte. Ponovno promiješajte dresing, prelijte ga preko salate i protresite da se svi sastojci natope dresingom.
  • 4.Na vrh stavite komadiće šunke i sireva. Ocijedite ukiseljeni luk i stavite ga na vrh jela. Lagano protresite i poslužite.

Povezani recepti

Vidi sve