Opis
1.Najprije pripremite ukiseljeni luk. Stavite luk u zdjelu i pospite ga šećerom, klinčićima, octom i prstohvatom soli. Dobro protresite kako biste promiješali sastojke, prekrijte luk tanjurićem ili prozirnom prianjajućom folijom i pritisnite staklenkom. Ostavite da odstoji dok pripremate salatu ili oko sat vremena.
2.Za dresing, u zdjelu stavite senf, med, ocat i ulje, dodajte prstohvat soli i papra i promiješajte sastojke da se povežu. Kušajte i začinite po ukusu. Ostavite da odstoji.
3.Potočarku, zelenu salatu, jabuku, celer i rotkvice stavite u zdjelu i promiješajte. Ponovno promiješajte dresing, prelijte ga preko salate i protresite da se svi sastojci natope dresingom.
4.Na vrh stavite komadiće šunke i sireva. Ocijedite ukiseljeni luk i stavite ga na vrh jela. Lagano protresite i poslužite.
Sastojci
Sastojci
- 100 g potočarke s odrezanim stabljikama
- 1 krupno narezana glavica dugolisne salate
- 1 jabuka za jelo engleske sorte
- narezati na četvrtine
- izvaditi sredinu i narezati na male komadiće
- 3 očišćena i sitno narezana štapića celera
- 9 očišćenih i narezanih rotkvica
- 7 kriški kuhane šunke natrganih na komadiće
- 100 g sira cheddar vrhunske kvalitete
- npr. Montgomery
- narezanog na trakice gulilicom za povrće
- 100 g sira stilton vrhunske kvalitete
- npr. Colston Basset
- narezanog na kockice
Za brzo kiseljenje luka
- 1 crveni luk
- oguljen i narezan na vrlo tanke kolutiće
- 0.5 žličice svijetlog smeđeg sitnog kristalnog šećera
- 4 klinčića
- 2 žličice octa od crnog vina
- prstohvat morske soli
Za dressing
- 1 žličica engleskog senfa
- po ukusu
- 1 žličica tekućeg meda
- 4 žličice maslinova ulja
- 3 žličice octa od bijelog vina
- morska sol i svježe mljeveni papar