Salata od korabice i bivola (trau xao xu hao)

Luke Nguyen u seriji Luke Nguyen: Vijetnam  istražuje bogatstvo vijetnamske kuhinje kroz autentična jela i lokalne sastojke. Njegov kulinarski pristup naglašava ravnotežu okusa, svježinu namirnica i tradicionalne metode pripreme. Svaka epizoda donosi jedinstveni spoj putovanja i kuhanja, otkrivajući dublje značenje hrane u vijetnamskoj kulturi.

Sastojci

  • 500 g korabice, oguljene i narezane na prutiće
  • 1 mrkva, oguljena i narezana na prutiće
  • 100 ml octa
  • 100 g šećera
  • 2 žlice biljnog ulja
  • 2 češnja češnjaka, zgnječena
  • 300 g filea bivoljeg mesa ili krte govedine, narezanog na trakice
  • 1/2 žličice svježe mljevenog crnog papra
  • 1 šaka listića vijetnamske metvice
  • 1 šaka listića azijskog bosiljka
  • 1 šaka listova perile
  • 1 žlica hrskavo prženog češnjaka
  • 4 žlice umaka nuoc mam cham (riblji umak za umakanje)
  • 2 žlice prženog kikirikija, zdrobljenog
  • 2 žlice pržene ljutike

Priprema

  • 1. U velikoj zdjeli pomiješajte korabicu, mrkvu, ocat i šećer.
  • 2. Dobro ih izmiješajte pa poklopite i 1 sat ostavite marinirati u hladnjaku.
  • 3. Izvadite ih iz hladnjaka i ocijedite.
  • 4. Tavu stavite na jaku vatru, dodajte ulje pa pržite češnjak dok ne zamiriše.
  • 5. Dodajte govedinu, popaprite je i uz miješanje pržite najdulje 3 minute. Izvadite je iz tave i odložite dok vam ne zatreba.
  • 6. U zdjeli za posluživanje pomiješajte korabicu, mrkvu, vijetnamsku metvicu, azijski bosiljak, perilu, hrskavo prženi češnjak i govedinu.
  • 7. Salatu prelijte umakom nuoc cham i ukrasite kikirikijem te prženom ljutikom.

Povezani recepti

Vidi sve