Salata od slanutka s ljubičastim lukom, peršinom i tostiranim kuminom

Donal Skehan kuhinja je spoj moderne udobne hrane (modern comfort food) i praktičnih recepata za svaki dan, inspiriranih irskom tradicijom, ali i svjetskim okusima. Njegov stil kuhanja je opušten, pristupačan i razigran – savršen za domaće kuhare koji žele ukusno, brzo i vizualno privlačno jelo. To nije čista fusion ni strogo tradicionalna kuhinja, već savremena, međunarodno nadahnuta kuhinja s naglaskom na svježinu, sezonalnost i jednostavnost.

Sastojci

  • 2 x 400g slanutka, procijeđenih i opranih
  • 1 x ljubičasti luk, tanko narezan
  • 100g svježeg peršina
  • 2 žličice sjemenki kumina, tostiranih
  • 2 žlice šeri octa
  • Prstohvat šećera
  • 4 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja

Priprema

  • Procijedite i operite slanutak i ubacite u zdjelu za posluživanje. Usitnite ljubičasti luk i gomilu peršina i ubacite u slanutak.
  • Tostirajte sjemenke kumina u suhoj tavi dok ne zamirišu, pa ugrubo zdrobite u tučku i mužaru prije nego što pomiješate sa slanutkom.
  • Pospite prstohvat soli i dodajte šeri ocat i maslinovo ulje. Dobro pomiješajte prije nego što poslužite na velikom pladnju. Na kraju pospite kuminom.

Povezani recepti

Vidi sve