Salata od limuna, slanutka, rajčice i kozjeg sira

Michela's Tuscan Kitchen predstavlja autentičnu toskansku kuhinju – rustikalnu, sezonsku i jednostavnu, ali s dubokim okusima. Fokusira se na svježe, lokalne sastojke, maslinovo ulje, rajčice, začinsko bilje, kruh i meso, uz obavezne klasike poput ribollite, pappardella s divljači i domaćih tjestenina. Nije fusion ni internacionalna – to je regionalna talijanska kuhinja, s posebnim naglaskom na toskansku tradiciju i filozofiju: malo sastojaka, puno srca.

Sastojci

  • 600g zrelih rajčica
  • 1 mali svežanj svježeg bosiljka
  • 1 limun
  • 2 šake rige
  • 1 kolut mekanog kozjeg sira
  • ekstradjevičansko maslinovo ulje
  • morska sol i svježe mljeveni crni papar
  • šačica oraha
  • ½ teglice kvalitetnog slanutka (oko 300g)
  • prstohvat sušenog kumina
  • 1 žličica sušenog origana

Priprema

  • 1. UGRUBO narežite rajčice u zdjelu za salatu. Nacijepajte većinu listova bosiljka, ostavite mlade listove sa strane.
  • 2. POLIJTE ekstradjevičanskim maslinovim uljem i začinite crnim paprom i soli.
  • 3. STAVITE malu tavu na blagu vatru, dodajte orahe i pecite pet minuta dok ne budu tostirani. Ostavite sa strane.
  • 4. OCIJEDITE slanutak u odvojenu zdjelu.
  • 5. DODAJTE kumin, origano, koricu limuna, pola soka, i malo ulja.
  • 6. POMIJEŠAJTE s prstohvatom soli i papra.
  • 7. POMIJEŠAJTE slanutak s rajčicama.
  • 8. DODAJTE rigu i pospite kozjim sirom i orasima.

Povezani recepti

Vidi sve