Salata od mlade nangke s tofuom

Luke Nguyen u seriji Luke Nguyen: Vijetnam  istražuje bogatstvo vijetnamske kuhinje kroz autentična jela i lokalne sastojke. Njegov kulinarski pristup naglašava ravnotežu okusa, svježinu namirnica i tradicionalne metode pripreme. Svaka epizoda donosi jedinstveni spoj putovanja i kuhanja, otkrivajući dublje značenje hrane u vijetnamskoj kulturi.

Sastojci

  • 150 g konzervirane mlade nangke, isprane u hladnoj vodi i narezane na male komade
  • 100 g prženog tvrdog tofua, tanko narezanog
  • šačica klica graha
  • šačica potočarke
  • 5 listova metvice, narezanih
  • 5 listova perille, narezanih
  • 5 listova vijetnamske metvice
  • 1 žličica pržene crvene azijske ljutike
  • 1 žličica mljevenog pečenog kikirikija
  • ½ žličice tostiranih sjemenki sezama
  • 1 čili, narezan (za ukras)
  • Preljev
  • 2 žlice šećera
  • 4 žlice soka od limete
  • ½ žličice sezamovog ulja
  • 2 žlice svijetlog sojinog umaka
  • 1 češanj češnjaka, sitno narezan
  • 1 čili, sitno narezan

Priprema

  • 1. Za preljev, miješajte šećer, sok od limete i sojin umak dok se šećer ne rastopi. Dodajte sezamovo ulje, češnjak i čili, pomiješajte i ostavite sa strane.
  • 2. U veliku zdjelu ubacite sve sastojke i dodajte tri žlice preljeva. Pomiješajte.
  • 3. Prebacite u zdjelu za salatu i ukrasite narezanim čilijem.

Povezani recepti

Vidi sve