Salata od kozletine kuhane limunskom kiselinom (tai de)

Luke Nguyen u seriji Luke Nguyen: Vijetnam  istražuje bogatstvo vijetnamske kuhinje kroz autentična jela i lokalne sastojke. Njegov kulinarski pristup naglašava ravnotežu okusa, svježinu namirnica i tradicionalne metode pripreme. Svaka epizoda donosi jedinstveni spoj putovanja i kuhanja, otkrivajući dublje značenje hrane u vijetnamskoj kulturi.

Sastojci

  • 1/2 žlice soli
  • 2 žlice tankih ploški galangala
  • 300 g kozletine s kožom, tanke ploške
  • 2 limete, ocijeđene
  • 1 šaka začinske biljke limnofile
  • 1 šaka oštrolisnog korijandra
  • 1 stabljika limunske trave, tanke ploške
  • 1 manja glavica luka, tanke ploške
  • 1 žličica mljevene zapečene riže
  • 1 žlica prepečenih sjemenki sezama
  • 1 žlica zdrobljenog kikirikija
  • 1 čili, tanke ploške, za ukrašavanje
  • 2 hrskava krekera od rižinog papira sa sezamom, za posluživanje
  • Umak
  • 1 čili, tanke ploške
  • 1/2 šalice umaka hoisin (slana inačica)
  • 1 žlica šećera

Priprema

  • 1. U velikom loncu zakuhajte vodu pa dodajte sol i galangal.
  • 2. Ponovno ih zakuhajte pa dodajte kozletinu i kuhajte je 3 minute.
  • 3. Izvadite kozletinu, ocijedite je i ostavite hladiti. Prelijte je sokom od limete pa nakon 10 minuta ocijedite višak soka.
  • 4. Dobro pomiješajte sastojke za umak.
  • 5. U zdjeli za miješanje pomiješajte kozletinu, limnofilu, oštrolisni korijandar, limunsku travu, luk, mljevenu zapečenu rižu, sjemenke sezama, kikiriki i 2 žlice umaka pripremljenog s hoisinom.
  • 6. Salatu premjestite u zdjelu za posluživanje i ukrasite čilijem.
  • 7. Poslužite je s krekerima od rižinog papira i umakom s hoisinom.

Povezani recepti

Vidi sve